Selwerd

In Selwerd wordt de komende jaren veel verbeterd en vernieuwd. Dit hebben de gemeente Groningen en de Groninger corporaties, waaronder Nijestee, afgesproken. Een deel van de woningen wordt afgebroken en vervangen door nieuwbouwwoningen.

De buurtvernieuwing van Nijestee vindt plaats in fases. De eerste woningen die worden afgebroken bevinden zich aan de Eglantierstraat, Berkenlaan en Mispellaan.

Meedenken over de nieuwbouw in Selwerd

We vroegen bewoners om mee te denken over de nieuwbouwplannen in de wijk. In november vonden twee bijeenkomsten plaats bij De Unie architecten op het Suikerunieterrein. We vroegen huurders van woningen die de komende jaren afgebroken worden wat zij gaan missen in hun huidige woning en wat niet. Ook wilden we weten wat ze in hun toekomstige woning anders zouden willen dan in hun huidige. Daaruit kwam onder meer dat bewoners in de keuken van hun toekomstige woning voldoende opbergruimte wilden en dat deze groot genoeg moet zijn voor alle apparatuur. Ze wensen een ruim balkon en een goed geïsoleerde woning.
De algemene ruimtes in het gebouw moeten gelegenheid geven andere bewoners te ontmoeten en overzichtelijk zijn om het gevoel van veiligheid te vergroten.
In de wijk willen ze een mix tussen huur- en koopwoningen en voldoende ruimte voor groen en sportfaciliteiten.

De inbreng van deze bijeenkomsten wordt gebruikt bij het ontwerpen van de woningen en de plannen voor de wijk.

We zijn heel blij met deze bijzondere avonden en willen nogmaals de betrokken bewoners bedanken voor hun tijd en ideeën.