Op dit moment hebben we zo’n 50 woningen in de vrije sector en 130 woningen in de middenhuur. We willen de komende jaren graag veel meer middenhuurwoningen bouwen en aanbieden. Want het is voor mensen met middeninkomens steeds lastiger een passende woning te vinden.

WAT IS MIDDENHUUR PRECIES?

Middenhuurwoningen zijn woningen voor huishoudens die (nog) niet willen of kunnen kopen of niet terechtkunnen in het sociale segment of vrijesectorsegment. Middenhuurwoningen hebben een kale huurprijs tussen de 850 en 1.100 euro.

WAT IS VRIJE SECTOR?

Woningen met huurprijzen vanaf 1.100 euro vallen in de vrije sector. Nijestee biedt een heel enkele keer een woning in de vrije sector aan.

INSCHRIJVEN NIET NODIG

Om in aanmerking te komen voor een woning in de middenhuur of vrije sector, hoef je niet ingeschreven te staan op WoningNet. Als er een woning beschikbaar is, bieden we deze op onze website aan.

INKOMENSCHECK MIDDENHUUR

Nijestee checkt je inkomen, hiervoor hebben we je meest recente inkomensverklaring van de Belastingdienst nodig. Met een bruto verzamelinkomen tussen € 40.000 en € 67.000 kun je een middenhuurwoning bij Nijestee huren. Per woning zijn de inkomenseisen een beetje verschillend. De eisen staan altijd in de advertentie van de woning. Als jouw inkomen net niet voldoende is om voor de gewenste woning in aanmerking te komen, mag ook 10% van het eigen spaargeld bij het bruto jaarinkomen worden opgeteld.

INKOMENSCHECK VRIJE SECTOR

Nijestee checkt je inkomen, hiervoor hebben we je meest recente inkomensverklaring van de Belastingdienst nodig. Om voor een huurwoning in de vrije sector in aanmerking te komen moet je bruto jaarinkomen gelijk zijn aan minimaal 48 keer de kale huur. Een maximumeis aan het inkomen is er bij woningen in de vrije sector niet.

VOORRANG

Er zijn een paar redenen waarom we voorrang verlenen:

  • We stimuleren het als mensen uit een sociale huurwoning* verhuizen naar een middenhuurwoning. Want dan kunnen we de sociale huurwoning weer verhuren, daar zijn lange wachtlijsten. (*binnen de gemeente Groningen)

  • Gezinnen met meeverhuizende kinderen krijgen voorrang op de woningen met minstens 3 slaapkamers.

AANBOD

Hier staat het aanbod van de woningen in de middenhuur.

Ook in de meeste van onze nieuwbouwprojecten worden middenhuurwoningen gebouwd. Hier staat een overzicht van onze nieuwbouwprojecten.