Buurt in bloei: een bijdrage op verschillende vlakken

Geplaatst op

William Emans en Ylette Oosterveld zijn overburen en wonen in de Tuinstraat, een schattig zijstraatje dat vanaf de Oostersingel doorloopt tot aan het Schuitendiep. Zij deden in 2014 mee met het leefbaarheidsproject ‘Buurt in Bloei’ van Nijestee. ‘’Ik las over Buurt in Bloei in de krant en heb contact opgenomen met wijkcoördinator Marieke Zomer. Vervolgens heb ik briefjes in alle bussen in de straat gedaan om buren te verzamelen en wat ideeën uit te wisselen’’, aldus initiatiefnemer William.

We hadden al groene bogen in de straat, maar we wilden de buurt nog verder opvrolijken

Ylette Oosterveld -

Inmiddels heeft Ylette voor haar huis een prachtige Clematis staan die via staaldraad boven de huizen uitkomt bij de klimplant aan de andere kant van de straat. ‘’Aan de andere kant van dit straatje, bij de Agricolastraat, hadden ze al drie van zulke overspanningen. Om het beeld te continueren, leek het mij leuk om dat hier ook te gaan doen’’, vertelt William verder. Daarnaast kreeg de buurvrouw van Ylette een tuintje met houten omheining voor de deur en zijn rozenplanten geplant in verschillende geveltuintjes. 

De twee zijn nog lang niet klaar met Buurt in Bloei. ‘’Het is gewoon hartstikke leuk’’, zegt Ylette glunderend. ‘’Een fantastisch project dat bijdraagt op verschillende vlakken. Je hebt contact met de buren, we kunnen samen de straat opvrolijken. We hebben nog genoeg ideeën voor een volgende Buurt in Bloei’’, vult William aan. ‘’Dit jaar willen we een zwembad’’, grinnikt hij. 

INTERESSE?

Zie ook project Buurt in bloei

Lees meer

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Hagen snoeien we 2x: begin & einde zomer

Nijestee beheert zo’n 20 kilometer aan hagen in voor-en achtertuinen in de stad. Dat is omgerekend ongeveer 13 voetbalvelden aan te snoeien oppervlakte… We snoeien alle hagen 2x: in juni/juli en september/oktober.
Lees meer

Opdrachtgeverschap begint met samenwerken

Nijestee is al meer dan 100 jaar een belangrijke partner in de ontwikkeling van onze mooie stad. Bijvoorbeeld als opdrachtgever voor nieuwbouw en onderhoud. Goed opdrachtgeverschap begint wat ons betreft bij de manier waarop we samenwerken met onze partners. Dit hebben we, samen met partners, verwoord in onze visie op opdrachtgeverschap.
Lees meer