Groninger architectuurprijs 2023: Regulateur wint 3e prijs

Geplaatst op

OVER REGULATEUR

Het 6e woongebouw Regulateur in de Grunobuurt staat tussen de Paterswoldseweg, Dieselstraat, Stephensonstraat en Westinghousestraat. Eind mei/begin juni 2023 kregen de bewoners hun sleutels.

Regulateur heeft 105 appartementen, verdeeld in 79 sociale huurwoningen en 26 middenhuurwoningen. De woningen zijn gasloos en energiezuinig. De daken zijn voorzien van zonnepanelen. Op de begane grond zijn enkele maisonnettes met hun voordeur aan de straatkant, 2 commerciële ruimten en gezamenlijke fietsenbergingen. De hoogte van dit woongebouw varieert van 3 tot 7 lagen. Het gebouw heeft bijzonder metselwerk wat alleen uit koppen lijkt te bestaan.

Parkeren wordt centraal in de wijk opgelost met de nog te bouwen blokken. Hierdoor is er ruimte voor een tuin op het binnenterrein met veel groen, een wadi om regenwater op te slaan en ruimte om te verblijven en elkaar te ontmoeten. De meeste buitenruimten van de woningen grenzen ook aan dit groene binnenterrein. Het groen in de binnentuin zal aan de binnenkant van het gebouw ook langs de gevels omhoog groeien.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Binnenstebuitendag 2019: Met bewoners in gesprek over een groene woonomgeving

Hoe belangrijk is een groene woonomgeving voor bewoners en wat is daarbij de rol van een woningcorporatie? Tijdens de dertiende editie van onze BinnensteBuitendag spraken we in de Coendersborg met ongeveer 120 huurders over het belang van groen in de stad. Deze editie had een speciaal tintje door het 100-jarig bestaan van Nijestee dit jaar.
Lees meer

Nijestee brengt gevolgen oorlog Oekraïne in kaart

Woningcorporatie Nijestee wil dat iedereen kan kiezen waar hij of zij – betaalbaar – wil wonen. Daarom investeren we continu in het verduurzamen van onze woningen en het bijbouwen van nieuwe woningen. We streven ernaar om continuïteit daarin te waarborgen, ook als er hindernissen te overwinnen zijn door de verschrikkelijke oorlog in Oekraïne.
Lees meer