Het is zo leuk om samen oud te worden

Geplaatst op

De bewoners van Brasa wonen verspreid over de flat. Het is een hechte gemeenschap. Nijestee renoveerde het voormalig wooncomplex voor jongeren. De leden van de vereniging hebben niet alleen een hechte band met elkaar, maar ook met de rest van de flatbewoners. “Het unieke aan deze woongroep is niet zozeer het feit dat wij als Caribische Nederlanders samen oud willen worden, maar dat we met drie soorten groepen in één gebouw zitten.”

Eigenlijk was ik volstrekt verkaaskopt, maar sinds ik hier woon, heeft dat proces zich weer langzaam omgedraaid.

Iris Marselia -

Iris is al sinds het begin actief binnen Brasa, wat zowel in het Papiaments als het Surinaams omhelzing betekent. In 1996 zat ze in de werkgroep die de eerste plannen uitwerkte, inmiddels is ze bewoner van de flat en voorzitter van de vereniging geweest. Iris vertelt dat ze is veranderd door het leven in de woongroep. “Eigenlijk was ik volstrekt verkaaskopt, maar sinds ik hier woon, heeft dat proces zich weer langzaam omgedraaid. Nu neig ik weer meer naar de Curaçaose cultuur. Het is zo leuk om samen oud te worden. Maar wij zouden geen van allen nog in ons eigen land kunnen aarden. Thuis is niet zozeer waar je vandaan komt, maar waar je wordt begrepen en dat is toch hier.”

Brasa heeft de Ko Suurhofpenning gewonnen, een prijs van de Partij van de Arbeid die om de twee jaar wordt uitgereikt aan een woningbouwproject dat heeft bijgedragen aan de emancipatie van ouderen.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Binnenstebuitendag 2019: Met bewoners in gesprek over een groene woonomgeving

Hoe belangrijk is een groene woonomgeving voor bewoners en wat is daarbij de rol van een woningcorporatie? Tijdens de dertiende editie van onze BinnensteBuitendag spraken we in de Coendersborg met ongeveer 120 huurders over het belang van groen in de stad. Deze editie had een speciaal tintje door het 100-jarig bestaan van Nijestee dit jaar.
Lees meer

Nijestee brengt gevolgen oorlog Oekraïne in kaart

Woningcorporatie Nijestee wil dat iedereen kan kiezen waar hij of zij – betaalbaar – wil wonen. Daarom investeren we continu in het verduurzamen van onze woningen en het bijbouwen van nieuwe woningen. We streven ernaar om continuïteit daarin te waarborgen, ook als er hindernissen te overwinnen zijn door de verschrikkelijke oorlog in Oekraïne.
Lees meer