Huurbevriezing of niet?
De overheid wil de huurprijzen van sociale huurwoningen voor twee jaar bevriezen. Dit betekent dat de huur dan niet omhoog gaat. De plannen zijn nog niet zeker. De eerste en tweede kamer nemen nog een definitief besluit.
De huurbevriezing zorgt ervoor dat een deel van onze huurders meer geld overhouden. Maar het betekent ook dat wij opnieuw moeten kijken naar onze bouwplannen in de stad en het verduurzamen van woningen.
Vertraging nieuwbouw en verduurzaming
De jaarlijkse huurverhoging zorgt ervoor dat wij voldoende geld binnen krijgen voor nieuwbouw en het verduurzamen van woningen. Met de bevriezing van de huur, kunnen we minder snel woningen bouwen. Ook het verduurzamen van woningen loopt vertraging op. Verduurzaming is nodig voor minder hoge energierekeningen en meer woonplezier.
Brief met voorstel huuraanpassing
Huurders krijgen vóór 1 mei een brief met daarin de huuraanpassing voor 2025. Die gaat per 1 juli in.
Er kunnen twee dingen gebeuren:
Keurt de overheid het plan voor huurbevriezing goed, dan gaat de huuraanpassing niet door. De huur wordt dan per 1 juli niet verhoogd.
Keurt de overheid het plan voor huurbevriezing niet goed, dat gaat de huuraanpassing wel door. Je krijgt dan vanaf 1 juli de huurprijs die in de brief staat.
In beide gevallen ontvang je een extra brief van ons. Hierin geven we aan of de huuraanpassing doorgaat of niet. Daarna kun je bezwaar maken.
Meer informatie
Volgende week vind je meer informatie over de huuraanpassing en wat het voor je betekent wanneer de huuraanpassing niet doorgaat. Houd hiervoor onze website in de gaten.