Huurders geven mening

Geplaatst op

Het huurderscafé van de Huurdersraad in september was gezellig én nuttig. De Huurdersraad van Nijestee kreeg door de gesprekken met 65 huurders een goed idee van wat er speelt. Op hun beurt legden leden van de Huurderraad aan de aanwezigen uit wat het werk van de Huurdersraad inhoudt. Kort samengevat: het behartigen van de belangen van huurders bij Nijestee.

De aanwezigen konden cijfers geven over onder andere het wooncomfort, Nijestee en over hoe de Huurdersraad het volgens hen deed. Bij ‘wooncomfort’ werden nullen uitgedeeld door bewoners in een gebouw waar de ventilatie al tijden niet werkt. Daartegenover stonden achten en negens voor hetzelfde onderwerp. Dit zijn de gemiddelde cijfers:

Wooncomfort: 7
Onderhoudsstaat: 7,3
Woonomgeving: 7
Nijestee: 7,5
Huurdersraad: 8,1

VERBETERPUNTEN

In de gesprekken ging het over verbeterpunten: betere ventilatie en isolatie, behoefte aan zonneschermen, betere schoonmaak van de galerij en een minder omslachtige manier van ongediertebestrijding. Er werd genoemd dat klachten bij Nijestee in één keer opgelost moeten worden, dus zonder nabellen. Dat geldt ook voor klachten die PandGarant moet oplossen.

COMPLIMENT

Een van de huurders antwoordde over Nijestee: ‘Blijf luisteren, zoals jullie nu al doen. Vriendelijkheid van jullie is weldadig.’ De Huurdersraad bespreekt de verbeterpunten (en het compliment) met Nijestee. Wil je meer weten? Lees hier meer informatie over de Huurdersraad: Huurdersraad Nijestee - Meedenken & samen doen.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Binnenstebuitendag 2019: Met bewoners in gesprek over een groene woonomgeving

Hoe belangrijk is een groene woonomgeving voor bewoners en wat is daarbij de rol van een woningcorporatie? Tijdens de dertiende editie van onze BinnensteBuitendag spraken we in de Coendersborg met ongeveer 120 huurders over het belang van groen in de stad. Deze editie had een speciaal tintje door het 100-jarig bestaan van Nijestee dit jaar.
Lees meer

Nijestee brengt gevolgen oorlog Oekraïne in kaart

Woningcorporatie Nijestee wil dat iedereen kan kiezen waar hij of zij – betaalbaar – wil wonen. Daarom investeren we continu in het verduurzamen van onze woningen en het bijbouwen van nieuwe woningen. We streven ernaar om continuïteit daarin te waarborgen, ook als er hindernissen te overwinnen zijn door de verschrikkelijke oorlog in Oekraïne.
Lees meer