Meepraten is niet alleen leuk, ik voelde me ook gehoord

Geplaatst op

Marloes de Bie deed mee aan de BewonersAdviesGroep over ‘doorstroming’. Met doorstroming wordt bedoeld dat huurders gemakkelijk naar een andere woning kunnen verhuizen. "Bewoners van een gezinswoning blijven vaak in de woning, ook als de kinderen eenmaal het huis uit zijn. Begrijpelijk, wie wil er nu verhuizen naar een kleinere woning als de huur gelijk blijft? Toch levert dit een spanning op, als iedereen blijft zitten waar ie zit, valt er weinig te kiezen." Samen met acht andere huurders ging Marloes vier avonden brainstormen over dit onderwerp en gaf Nijestee advies over het bevorderen van de doorstroom.

"Zelf huur ik al 25 jaar een woning van Nijestee en daarnaast houd ik me bezig met armoedebeleid. Tijdens de BinnensteBuitendag in 2014 werd het mij duidelijk dat de nieuwe woningwet ingrijpende gevolgen zal hebben. Toen Nijestee mij vroeg om een keer mee te praten tijdens een BAG, ben ik daar direct op ingegaan. Meepraten is niet alleen leuk, ik voel me ook gehoord als huurder.

Je wordt vanuit huurdersperspectief meegenomen in de gedachtegang en dilemma's van Nijestee

Marloes de Bie - Deelnemer BewonersAdviesGroep (BAG)

"De dynamiek in de groep was goed en het was erg leuk om dit met elkaar te doen. Roelof Otten van Nijestee leidt de bijeenkomsten en dat doet hij op een leuke manier, erg betrokken. Het mooie aan zo'n BAG is dat iedere huurder zijn eigen verhaal en ervaring heeft, maar dat je met elkaar een gemeenschappelijk belang deelt. Zo kun je vanuit verschillende perspectieven tot een goed advies komen. Een mooie samenwerking!"

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Binnenstebuitendag 2019: Met bewoners in gesprek over een groene woonomgeving

Hoe belangrijk is een groene woonomgeving voor bewoners en wat is daarbij de rol van een woningcorporatie? Tijdens de dertiende editie van onze BinnensteBuitendag spraken we in de Coendersborg met ongeveer 120 huurders over het belang van groen in de stad. Deze editie had een speciaal tintje door het 100-jarig bestaan van Nijestee dit jaar.
Lees meer

Nijestee brengt gevolgen oorlog Oekraïne in kaart

Woningcorporatie Nijestee wil dat iedereen kan kiezen waar hij of zij – betaalbaar – wil wonen. Daarom investeren we continu in het verduurzamen van onze woningen en het bijbouwen van nieuwe woningen. We streven ernaar om continuïteit daarin te waarborgen, ook als er hindernissen te overwinnen zijn door de verschrikkelijke oorlog in Oekraïne.
Lees meer