Nieuwsuur over woningcorporaties

Geplaatst op

NOS en Nieuwsuur publiceren een onderzoek over het privé verhuren van woningen door bestuurders en commissarissen van woningcorporaties. Nijestee komt niet in de reportage voor.

ONDERZOEK

We vinden onze eigen integriteit als bestuurder en commissarissen van Nijestee, in combinatie met de maatschappelijke functie die wij als woningcorporatie vervullen, belangrijk. Daarom hebben we intern onderzoek gedaan. De bestuurder heeft naast haar eigen woning een appartement in Amsterdam en een vakantiewoning in Spanje. De voorzitter van de raad van commissarissen (RvC) heeft naast zijn eigen woning een appartement in Groningen, een appartement in Utrecht en een vakantiewoning in Frankrijk. De overige leden van de RvC hebben geen ander vastgoed dan de eigen woning. We grijpen de gelegenheid aan om hier verder met elkaar over in gesprek te gaan en te bepalen wat we passend vinden en wat niet.

NIJESTEE

Nijestee is al 100 jaar een maatschappelijk betrokken woningcorporatie. Wij zijn er om mensen met lagere inkomens goed te laten wonen. Ons doel is in Groningen te zorgen voor voldoende, goede en betaalbare woonruimte voor mensen met een laag inkomen. Dat doen we door woningen te bouwen en te verhuren. Onze uitgangspunten bij het beheer van ons vastgoedbezit:

  1. Betaalbaar wonen (op basis van het WoningWaarderingsStelsel)

  2. Kwalitatief goede en veilige woningen

  3. Transparante toewijzing

  4. Zo weinig mogelijk leegstand

Voor verdere informatie over dit onderzoek onder woningcorporaties verwijzen we naar Aedes.nl.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Binnenstebuitendag 2019: Met bewoners in gesprek over een groene woonomgeving

Hoe belangrijk is een groene woonomgeving voor bewoners en wat is daarbij de rol van een woningcorporatie? Tijdens de dertiende editie van onze BinnensteBuitendag spraken we in de Coendersborg met ongeveer 120 huurders over het belang van groen in de stad. Deze editie had een speciaal tintje door het 100-jarig bestaan van Nijestee dit jaar.
Lees meer

Nijestee brengt gevolgen oorlog Oekraïne in kaart

Woningcorporatie Nijestee wil dat iedereen kan kiezen waar hij of zij – betaalbaar – wil wonen. Daarom investeren we continu in het verduurzamen van onze woningen en het bijbouwen van nieuwe woningen. We streven ernaar om continuïteit daarin te waarborgen, ook als er hindernissen te overwinnen zijn door de verschrikkelijke oorlog in Oekraïne.
Lees meer