Nijestee ontwikkelt zich

Geplaatst op

Nijestee is qua structuur nog vrij hiërarchisch ingericht met verschillende managementlagen. Om als organisatie wendbaarder te kunnen handelen is er verandering nodig. We kiezen ervoor om een managementlaag, de directie, op te heffen. Nijestee wordt hiermee een plattere organisatie met een tweehoofdig bestuur, waardoor we ons nog beter kunnen richten op de stad, onze bewoners en onze partners. We blijven ons inzetten voor gelukkige huurders en voldoende woningen van goede kwaliteit. 

Concreet betekent dit dat de drie directieleden de organisatie de komende tijd gaan verlaten. Om de continuïteit te waarborgen, wordt dit uitgestreken over een periode van twee jaar. Jan Jaap Vogel (vastgoed) vertrekt per 1 januari 2024. Carla Terhell (woondiensten) en Jan-Gerrit Houtsma (financiën) vertrekken in de jaren erna.

Bestuurder Esseline Schieven heeft veel respect voor de directie: “Ik vind het erg knap dat ze met z’n drieën over hun eigen schaduw stappen in het belang van de toekomst van Nijestee. Omdat Jan Jaap binnenkort vertrekt, wil ik hem in het bijzonder bedanken voor zijn enorme inzet, inspiratie en innovatie. Dankzij hem is Nijestee de grootste ontwikkelaar van betaalbare huurwoningen in Groningen en een van de actiefste bouwers in heel Nederland.”

We zullen u de komende tijd op de hoogte blijven houden van onze ontwikkelingen. Ook in tijden van verandering blijft onze focus liggen op goede huisvesting voor Groningers die daar zelf niet in kunnen voorzien.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Binnenstebuitendag 2019: Met bewoners in gesprek over een groene woonomgeving

Hoe belangrijk is een groene woonomgeving voor bewoners en wat is daarbij de rol van een woningcorporatie? Tijdens de dertiende editie van onze BinnensteBuitendag spraken we in de Coendersborg met ongeveer 120 huurders over het belang van groen in de stad. Deze editie had een speciaal tintje door het 100-jarig bestaan van Nijestee dit jaar.
Lees meer

Nijestee brengt gevolgen oorlog Oekraïne in kaart

Woningcorporatie Nijestee wil dat iedereen kan kiezen waar hij of zij – betaalbaar – wil wonen. Daarom investeren we continu in het verduurzamen van onze woningen en het bijbouwen van nieuwe woningen. We streven ernaar om continuïteit daarin te waarborgen, ook als er hindernissen te overwinnen zijn door de verschrikkelijke oorlog in Oekraïne.
Lees meer