Nijestee realiseert relatief veel nieuwbouw

Geplaatst op

Nijestee is landelijk een van de 15 woningcorporaties die in de periode 2017-2021 relatief – vergeleken met van de omvang van de corporatie – de meeste nieuwbouw (huur én koop) heeft gerealiseerd.

Esseline Schieven, algemeen directeur-bestuurder, en Jan Jaap Vogel, directeur Vastgoed van Nijestee zijn geïnterviewd voor Taskforce Nieuwbouw Woningcorporaties van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Thema is de oplossingsgerichtheid van woningcorporaties. De een blijkt er succesvoller in te zijn dan de ander.

Enkele citaten uit het rapport:

  • Nijestee richt zich vooral op het toevoegen van sociale huurwoningen in Groningen. […]

  • Nijestee is een belangrijke partner van de gemeente voor nieuwbouwlocaties. […]

  • Wat goed werkt is dat Nijestee en de gemeente de visie op de toekomst van de stad delen: een ongedeelde stad en 30% sociale huur bij nieuwbouw. […]

  • De ongedeelde stad is de motivatie om middenhuur te bouwen. […]

  • Nijestee neemt de gestegen kosten vooralsnog voor eigen rekening, maar voelt de gevolgen. […]

Esseline Schieven voelt wel dat de oplossingen financieel minder gunstig zijn. Het is daarom oppassen geblazen. De visie luidt: “Geen pauzeknop, maar ook geen versnelling. Wel continuïteit, zolang de financiën het toelaten.”

Lees hier (pdf) het hele document Corporaties in de ‘oplossingsstand’ Welke routes leiden naar succes?

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Binnenstebuitendag 2019: Met bewoners in gesprek over een groene woonomgeving

Hoe belangrijk is een groene woonomgeving voor bewoners en wat is daarbij de rol van een woningcorporatie? Tijdens de dertiende editie van onze BinnensteBuitendag spraken we in de Coendersborg met ongeveer 120 huurders over het belang van groen in de stad. Deze editie had een speciaal tintje door het 100-jarig bestaan van Nijestee dit jaar.
Lees meer

Nijestee brengt gevolgen oorlog Oekraïne in kaart

Woningcorporatie Nijestee wil dat iedereen kan kiezen waar hij of zij – betaalbaar – wil wonen. Daarom investeren we continu in het verduurzamen van onze woningen en het bijbouwen van nieuwe woningen. We streven ernaar om continuïteit daarin te waarborgen, ook als er hindernissen te overwinnen zijn door de verschrikkelijke oorlog in Oekraïne.
Lees meer