Nijestee zet zich in voor biodiversiteit en vergroening van tuinen

Geplaatst op

De afgelopen 5 maanden heeft Mayke Pasman, student communicatie aan de Hanzehogeschool stage gelopen bij Team Communicatie. Tijdens deze stage heeft zij een onderzoek gedaan naar de behoeftes van bewoners bij het vergroenen van hun tuin.

Het vergroenen van tuinen is een belangrijke stap in het creëren van een duurzame en leefbare omgeving. Daarnaast zorgt een groene tuin voor meer verkoeling en een betere waterafvoer. Nijestee vindt biodiversiteit belangrijk en wil actief bijdragen aan het vergroenen van de stad.

Er zijn vragenlijsten afgenomen in de wijken Corpus den Hoorn en Vinkhuizen om inzicht te krijgen in de wensen en behoeften van de bewoners. De resultaten van het onderzoek geven waardevolle inzichten. Het laat zien of en hoe bewoners bereid zijn om hun tuin te vergroenen en welke ondersteuning zij nodig hebben.

De bevindingen van het onderzoek worden gebruikt om een concreet actieplan op te stellen voor het vergroenen van tuinen en het stimuleren van biodiversiteit. Nijestee vindt het belangrijk om bewoners te ondersteunen bij het nemen van duurzame initiatieven.

Met dit onderzoek willen we bewoners bewust maken dat groen mooi maar ook comfortabel is. Verder willen we helpen om in actie te komen om tuinen ook echt groener te maken. Samen kunnen we een positieve effect hebben op onze leefomgeving.

Draag bij aan de vergroening van onze wijken! Deel jouw ideeën en doe mee met Nijestee voor een groenere toekomst.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Binnenstebuitendag 2019: Met bewoners in gesprek over een groene woonomgeving

Hoe belangrijk is een groene woonomgeving voor bewoners en wat is daarbij de rol van een woningcorporatie? Tijdens de dertiende editie van onze BinnensteBuitendag spraken we in de Coendersborg met ongeveer 120 huurders over het belang van groen in de stad. Deze editie had een speciaal tintje door het 100-jarig bestaan van Nijestee dit jaar.
Lees meer

Nijestee brengt gevolgen oorlog Oekraïne in kaart

Woningcorporatie Nijestee wil dat iedereen kan kiezen waar hij of zij – betaalbaar – wil wonen. Daarom investeren we continu in het verduurzamen van onze woningen en het bijbouwen van nieuwe woningen. We streven ernaar om continuïteit daarin te waarborgen, ook als er hindernissen te overwinnen zijn door de verschrikkelijke oorlog in Oekraïne.
Lees meer