Startsein intensieve samenwerking Nijestee en Trebbe

Geplaatst op

Nijestee en ontwikkelende bouwer Trebbe tekenden gisteren hun overeenkomst voor lange termijn samenwerking bij nieuwbouwprojecten. De feestelijke bekrachtiging van deze unieke samenwerking was ook de symbolische aftrap voor het eerste concrete bouwproject onder deze gezamenlijke vlag. De handtekeningen werden gezet en twee puzzelstukken werden in elkaar geschoven bij de Volkshortus kas in Selwerd.

Direct aan de slag

In Selwerd bouwen Trebbe en Nijestee de komende jaren samen meer dan 400 nieuwe woningen. Dit project heet Stad in Selwerd. De voorbereiding hiervoor was al opgestart en gaat nu in volle vaart door richting de start van de bouw begin volgend jaar.

Wat maakt deze samenwerking anders?

Nijestee en Trebbe laten de traditionele rolverdeling van opdrachtgever en opdrachtnemer los. Ze delen de ambitie om samen op te trekken om de belofte van goed, duurzaam en betaalbaar bouwen, nu en in de toekomt waar te maken.

Hein Trebbe jr., directeur van Trebbe: ‘Samen anders bouwen op basis van ketenintegratie is echt uniek in Nederland op deze schaal. We zijn heel trots dit met Nijestee als collega’s te gaan doen. We delen als samengesteld team de verantwoordelijkheid voor het eindresultaat. Op deze manier verwachten we beter te innoveren en kwaliteit toe te voegen aan de woningen in de stad. En dat het in Groningen is, dat is voor ons een extra gouden randje; het is de stad waar we al vanaf 1936 onafgebroken aan bouwen.’

Nijestee startte vorig jaar de zoektocht naar een partner voor ontwikkeling en nieuwbouw voor een vernieuwende vorm van samenwerking.

Rob Bonting, inkoopcoördinator Nijestee: ‘Vakmensen worden schaarser, grondstoffen raken op, en we willen zuinig zijn op de wereld. Dat daagt ons als woningcorporatie andere routes te vinden om met deze maatschappelijke uitdaging om te gaan. Door samen met Trebbe één team te vormen, over onze organisatiegrenzen heen, bouwen we op een andere manier nieuwe woningen. Van het bestellen van materiaal en het zoeken van innovatieve toepassingen tot het duurzamer verwerken van bouwafval aan toe. Dat doen we samen anders in partnerschap met Trebbe.’

Geen onbekenden van elkaar

Nijestee en Trebbe zijn geen onbekenden van elkaar. Op dit moment wordt er samen met De Zwarte Hond architecten gewerkt aan de wijkvernieuwing in de Grunobuurt. Eerder werden ruim 500 appartementen gebouwd in Paddepoel.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Jaarlijks onderzoek naar de mening van onze huurders

De mening van onze huurders is belangrijk voor Nijestee. Daarom nodigen we elk jaar al onze huurders via e-mail uit om hun mening te geven over hun woning, de buurt waarin ze wonen, én onze dienstverlening. Dit helpt ons te bepalen wat we moeten verbeteren.
Lees meer