Zelf de regie voeren

Geplaatst op

Sietske Schilstra woont in een Schots & Scheef-woning vlakbij de binnenstad van Groningen. Deze nieuwbouwwoningen zijn in 2013 gebouwd op initiatief van twee mensen met een fysieke beperking. Prettig wonen in een aangepaste omgeving, waarbij de woningen niet te onderscheiden zijn van reguliere huizen. Dat was hun wens. De 17 aangepaste woningen liggen verspreid in een appartementencomplex in het Ebbingekwartier. Met een groot plein in het midden en een zorgpost van Thuiszorg Comfort. De hulp wordt gezamenlijk ingekocht, waardoor de bewoners zelfstandig kunnen wonen en zelf de regie voeren over hun leven.

Zo hou ik energie over voor leuke dingen

Sietske Schilstra -

Sietske woont met veel plezier aan de Courtine: “Ik ben heel blij met deze plek. Binnen 5 minuten ben ik in het centrum. De woningen zijn mooi ruim en licht. Ik heb extra vierkante meters, omdat ik goed moet kunnen bewegen met de rolstoel. ’s Ochtends krijg ik hulp bij het douchen en aankleden. Als ik verder zorg nodig heb, dan druk ik op een knop. Als ik bijvoorbeeld ergens niet bij kan of als ik mijn haar anders wil. Dan krijg ik hulp en zo hou ik energie over voor leuke dingen.”

“Voordat ik hier kwam wonen kon ik gewoon lopen. Ik heb een zeldzame erfelijke ziekte, die mijn zenuwen aantast, waardoor ik mijn bewegingen minder goed kan coördineren. Ook heb ik moeite met spreken, maar dankzij medicatie kan iedereen mij gelukkig goed verstaan. Toen ik hier kwam wonen leerde ik Allard kennen, een hele leuke buurman. Hij is nu mijn vriend. Om in aanmerking te komen voor deze woningen moet je een rolstoelindicatie hebben, minimaal 10 uur persoonlijke verzorging per week en zelfredzaam zijn. Ik ben echt heel blij met deze plek en vind het fijn dat Nijestee deze woningen onder andere in samenwerking met een architect heeft ontwikkeld. Daar bof ik echt mee!"

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Binnenstebuitendag 2019: Met bewoners in gesprek over een groene woonomgeving

Hoe belangrijk is een groene woonomgeving voor bewoners en wat is daarbij de rol van een woningcorporatie? Tijdens de dertiende editie van onze BinnensteBuitendag spraken we in de Coendersborg met ongeveer 120 huurders over het belang van groen in de stad. Deze editie had een speciaal tintje door het 100-jarig bestaan van Nijestee dit jaar.
Lees meer

Nijestee brengt gevolgen oorlog Oekraïne in kaart

Woningcorporatie Nijestee wil dat iedereen kan kiezen waar hij of zij – betaalbaar – wil wonen. Daarom investeren we continu in het verduurzamen van onze woningen en het bijbouwen van nieuwe woningen. We streven ernaar om continuïteit daarin te waarborgen, ook als er hindernissen te overwinnen zijn door de verschrikkelijke oorlog in Oekraïne.
Lees meer