De Oosterpoort is een gezellige wijk met veel afwisselende bebouwing; vooroorlogse arbeidershuisjes en hedendaagse nieuwbouw wisselen elkaar af. Daarnaast vind je in de wijk diverse buurtwinkels, gezellige kroegen en eetcafés. De Oosterpoort is een kindvriendelijke wijk met een basisschool en een speeltuingebouw.

Ook voor volwassenen valt er genoeg te doen: het muziekcentrum De Oosterpoort , het Prins Claus conservatorium en het Poortershoes organiseren vele cursussen en (muzikale) activiteiten.

In de Oosterpoort is een bewonersorganisatie actief. Meer informatie over hun activiteiten en de wijk kun je vinden op hun website.

AANBOD

Nijestee verhuurt in de Oosterpoort voornamelijk woningen die in de jaren ’80 gebouwd zijn. Als er sociale huurwoningen vrij komen, vind je deze via WoningNet. Ook bieden we woningen te huur aan in de vrijesectorhuur en soms bieden we ook voormalige sociale huurwoningen te koop aan. Dat aanbod vind je hier.

PRETTIG WONEN

Nijestee wil graag dat bewoners prettig wonen. Dat begint met een goede woning waar je je thuis voelt. Maar ook de straat en de buurt zijn belangrijk. Meedoen met je buurtgenoten en met de samenleving draagt bij aan prettig wonen. En dat je je veilig en geborgen voelt in je buurt.
Dat is heel wat! Om het mogelijk te maken dat jij prettig woont, doet Nijestee van alles. Hier staat een overzicht >

MEEDOEN OF -PRATEN?

Heb je een idee om de buurt nog mooier te maken? Neem dan contact op met Anda de Blecourt, de wijkcoördinator van Nijestee voor deze wijk. Zij kan je helpen om te zien of jouw idee uitgevoerd kan worden. Je kunt haar bereiken via telefoonnummer (050) 853 35 33 of via woonzaken@nijestee.nl of vul onderstaand formulier in.

WAAR KAN IK MEER INFORMATIE VINDEN OVER DE WIJK?

JOUW BUURTBEHEERDER: PATRICIA BOS

Telefoonnummer: (050) 853 35 33
E-mail: woonzaken@nijestee.nl

Patricia Bos buurtbeheerder 2023 (6)

ONDERHOUDSPLANNEN IN OOSTERPOORT IN 2024

Adres

Werkzaamheden

Verlengde Nieuwstraat 6 t/m 8-D

Vervanging lampen binnen

Paulus Lamanstraat 1 t/m 7

Vervanging lampen binnen

Van Sijsenstraat 24 t/m 34-B

Vervanging lampen binnen

Verlengde Nieuwstraat 7 t/m 13

Vervanging lampen binnen

BEWONERSVERHALEN UIT DE WIJK

HET IS FIJN OM OP DEZE MANIER BETROKKEN TE ZIJN

"Huurders worden betrokken bij besluiten over het wooncomplex

Richard Oei neemt deel aan vergaderingen van VvE

LEES MEER

VOORZITTER FLATCOMMISSIE VAN DE GRIFFEFLAT

“Wij willen maar drie dingen: goede huur, goed onderhoud en goede bewoners.”

Meneer Ten Broek heeft sinds 2001 in de flatcommissie gezeten van de Griffeflat in de Oosterpoort. Wat waren zijn ervaringen?

LEES MEER