Helpman

Helpman is een gevarieerde wijk in het zuiden van de stad. Met vooroorlogse straten en huizen, nieuwbouw, villa's en flats in een ruime groene opzet. Helpman heeft een eigen buurt winkelcentrum en de binnenstad is goed bereikbaar. Er is  ook veel groen: voor een wandeling in de buurt is niet alleen het Sterrebos populair, maar ook het Helperpad, het Groenesteinpark, Coendershof en de Helperzoom.

 

 

Helpman

Wijkcomité Helpman, de bewonersorganisatie, overlegt met de gemeente over alle zaken die belangrijk zijn voor de wijk.

Bewoners van de Tressenplaats kunnen voor al hun vragen terecht bij de complexbeheerder via (050) 571 67 48.

Aanbod

Nijestee verhuurt in Helpman een beperkt aantal woningen voor jongeren tot 25 jaar. Als er woningen vrij komen, vindt u deze via WoningNet.

Coöperatieve Vereniging De Koevoet, Verlengde Hereweg 92-94, verhuurt ook woningen. Het ORKZ, dat staat voor Oude Rooms Katholieke Ziekenhuis, is een woonwerkpand met zo'n 250 bewoners. Ooit was het ORKZ het grootste kraakpand van Nederland. In 1979 is het nieuwe RKZ (het tegenwoordige Martiniziekenhuis) klaar en het oude RKZ komt leeg te staan, lijdzaam wachtend op een nieuwe bestemming. In september 1979 wordt het pand gekraakt en al snel krijgt de tijdelijk bedoelde kraakactie een permanent karakter. In 1981 koopt de gemeente het gebouw op. In 1985 geeft staatssecretaris Brokx toestemming voor een zelfbeheer-experiment voor de duur van vijf jaar. Met Nijestee wordt een ‘moeder-dochter’ constructie opgezet. Het ORKZ vierde onlangs haar 35-jarig jubileum. De bewoners zijn nog steeds zelf verantwoordelijk voor alle onderhoud aan het pand. Naast een grote diversiteit aan woonruimtes worden in het ORKZ diverse ateliers, werkplaatsen en oefenruimtes verhuurd. Ook zijn in het ORKZ een bioscoop, een kroeg, een concertzaal en een expositieruimte gevestigd.

De Poli-panden aan de Emmastraat kennen een soortgelijk verleden en "moeder-dochter' constructie als het ORKZ met Nijestee.

Meedoen of -praten?

Heeft u een idee om de buurt nog mooier te maken? Neem dan contact op met Marieke Zomer, de wijkcoördinator van Nijestee voor de wijk Helpman, het ORKZ en de Poli-panden. Zij kan u helpen om te zien of uw idee uitgevoerd kan worden. U kunt haar bereiken via telefoonnummer (050) 853 35 33 of via woonzaken@nijestee.nl.

Onderhoudsplannen in de wijk voor 2018

Adres Geplande werkzaamheden
Tressenplaats 1 t/m 67 Vervangen algemene armaturen voor LED-armaturen
Tressenplaats 15 t/m 38 Vervangen algemene armaturen voor LED-armaturen

Tweets van Nijestee

Tweets van Nijestee

Volg Nijestee en blijf op de hoogte van alle acties, nieuwtjes en projecten.

  • Op dinsdag 25 en woensdag 26 december (Kerst) is Nijestee de hele dag gesloten. U kunt uw reparatieverzoek doorgeven via bit.ly/2S5tUCV. Voor spoedreparaties zijn we telefonisch bereikbaar via (050) 853 35 33. pic.twitter.com/U7oWFo7j5T

  • Rond de feestdagen heeft Nijestee aangepaste openingstijden. Op maandag 24 december zijn we geopend tot 15.30 uur. We zijn na 15.30 uur wel telefonisch bereikbaar voor spoedreparaties via (050) 853 35 33.

  • Nijestee is door een onafhankelijke commissie beoordeeld op haar maatschappelijke prestaties. We scoren op de verschillende onderdelen tussen de 7,4 en 8,2. “Nijestee doet veel vóór haar bewoners, maar ook veel mét haar bewoners.” >> bit.ly/2zZFdWi

  • @harmhospers Beste Harm, ik heb het doorgegeven aan de complexbeheerder. Bedankt! ^ZS

  • @Sophensie Lukt het je nu wel om het formulier te versturen? Wij kunnen namelijk niets bijzonders ontdekken. Bij het testen ontvangen wij het formulier wél. Ik hoor het graag van je! ^ZS