1. 1

  PRAAT MET JE BUREN

  Soms zijn mensen zich er niet van bewust dat ze overlast veroorzaken. Bijvoorbeeld omdat niemand heeft verteld dat de radio of tv altijd te hard staat. Het is daarom verstandig om bij overlast eerst zelf contact met jouw buren op te nemen. Wacht hier niet te lang mee. Ga niet met de buren praten wanneer je boos bent. Bedenk van te voren wat je wilt zeggen en blijf kalm en vriendelijk.

 2. 2

  VRAAG NIJESTEE OM TE BEMIDDELEN

  Wanneer je er zelf niet uitkomt, kun je ons vragen om te bemiddelen. Vul hiervoor onderstaand formulier zo volledig mogelijk in. Je kunt ook telefonisch contact opnemen of een afspraak maken met een medewerker Wonen van Nijestee van jouw wijk via (050) 853 35 33.

 3. 3

  PRAAT MET EEN MEDEWERKER WONEN

  Hebben bovenstaande stappen niet geholpen? Bespreek je situatie met een medewerker Wonen van Nijestee van jouw wijk. Afhankelijk van het soort klacht en je situatie bespreken we samen mogelijke vervolgstappen. Bijvoorbeeld om contact op te nemen met Buurtbemiddeling Groningen. Zij kunnen jou ook helpen een oplossing te vinden.

 4. 4

  MELDPUNT OVERLAST & ZORG

  Wanneer de overlast langer duurt, kun je ook een melding doen bij het Meldpunt Overlast & Zorg van de gemeente Groningen via (050) 587 58 85. Je kunt ook schriftelijk een melding doen, per e-mail of met het overlastformulier via de website. Een medewerker Wonen van Nijestee van jouw wijk kan je hierbij helpen. Nijestee werkt samen met dit meldpunt.

! BELANGRIJK

Het is verstandig data en tijdstippen bij te houden waarop de overlast plaatsvindt. Dan kunnen wij klachten op de juiste manier verzamelen en eventueel een dossier vormen voor het nemen van juridische stappen. Nijestee kan niemand zomaar uit zijn/haar woning zetten. Alleen na een uitspraak van de rechter kunnen we overgaan tot ontruiming. We doen er alles aan om de overlast te laten stoppen.

POLITIE

Is er sprake van strafbare feiten, ernstige geluidsoverlast, bedreiging, geweld en criminele activiteiten? Schakel dan de politie in via telefoonnummer 0900-8844 of bel bij spoed 112.