Rivierenbuurt

De Rivierenbuurt ligt ten zuiden van de binnenstad, op korte afstand van het stadscentrum en dichtbij het NS-Hoofdstation. In de wijk kunt u terecht voor al uw dagelijkse boodschappen en de voorzieningen van de binnenstad zijn natuurlijk dichtbij.

 

 

Rivierenbuurt

In het zuiden ligt de Zuiderbegraafplaats en er is een parkje met een vijver. Openluchtzwembad de Papiermolen ligt op slechts enkele minuten lopen.

In de Rivierenbuurt is een buurtvereniging actief. Meer informatie over de buurtvereniging en hun activiteiten kunt u vinden op hun website.

Aanbod

Aan de Vechtstraat in de Rivierenbuurt staat sinds 2008 het nieuwbouwcomplex Dinkelpark. Het gaat om twee appartementengebouwen: de Toren  en de Slinger . In totaal zijn er 137 luxe appartementen gerealiseerd. In de Slinger verhuurt Nijestee 25 vrije sector huurwoningen. Als er woningen vrij komen, vindt u deze hier.

Meedoen of - praten?

Heeft u een idee om de buurt nog mooier te maken? Neem dan contact op met Annemiek Atsma, de wijkcoördinator van Nijestee voor deze wijk. Zij kan u helpen om te zien of uw idee uitgevoerd kan worden. U kunt haar bereiken via telefoonnummer (050) 853 35 33 of via woonzaken@nijestee.nl.

WIJ Groningen biedt hulp bij financiën in de Rivierenbuurt

Wilt u graag meer grip krijgen op uw administratie? WIJ Groningen helpt bewoners van de Rivierenbuurt hiermee. U kunt elke dinsdagochtend tussen 10 – 12 uur terecht in Multifunctioneel Centrum ‘’De Stroming’’ aan de Merwedestraat 54. Vrijwilligers helpen u om inzicht te krijgen in de ‘papieren chaos’ en geven tips om weer grip te krijgen op uw administratie. Daarnaast is er ruimte voor individuele gesprekken en gesprekken met lotgenoten. Is één bijeenkomst niet voldoende, dan mag u de volgende keer weer aanschuiven. Deelname aan de bijeenkomst(en) is gratis en u hoeft zich niet van tevoren aan te melden. Het WIJ team respecteert uw persoonlijke situatie en privacy en heeft een geheimhoudingsplicht. Voor vragen kunt u bellen met Abdel Azghoughi via 062783974 of 0503676400 of mailen naar abdel.azghoughi@wij.groningen.nl. Meer informatie vindt u hier.

Uw buurtbeheerder: Michael Bolein

Telefoonnummer: (050) 853 35 33
E-mail: woonzaken@nijestee.nl

Tweets van Nijestee

Tweets van Nijestee

Volg Nijestee en blijf op de hoogte van alle acties, nieuwtjes en projecten.