Selwerd

De wijk wordt begrensd door de ringweg aan de noordkant, aan de oostkant door de spoorlijn van het Noorderstation, een park in het westen en de Eikenlaan in het zuiden. Waar de Esdoornlaan de Eikenlaan kruist, is een bescheiden winkelcentrum. Alle straatnamen in deze wijk zijn afgeleid van soorten bomen, zoals de Iepenlaan of de Esdoornlaan. Die bomen staan ook in deze straten.

 

 

Selwerd

De wijk is aangelegd in 1965. Een paar jaar daarna, aan het eind van de jaren '60, werd begonnen met de bouw van de studentenflats Selwerd I, II en III. In de tweede helft van de jaren '90 is nog een aantal nieuwe woningen en flatgebouwen bijgebouwd, vooral woningen voor ouderen.

In de wijk kunt u op verschillende locaties terecht voor activiteiten voor jong en oud, zoals wijkcentrum De Berk en in het gebouw van de Vensterschool Selwerd, Tuinwijk, Paddepoel aan de Eikenlaan 288.

Aanbod

Nijestee verhuurt in Selwerd woningen die geschikt zijn voor gezinnen, jongeren en ouderen. Als er woningen vrij komen, vindt u deze via WoningNet. Ook bieden we soms voormalige sociale huurwoningen te koop aan. Het actuele aanbod vindt u hier.

Meedoen of - praten?

Heeft u een idee om de buurt nog mooier te maken? Neem dan contact op met Annemiek Atsma, de wijkcoördinator van Nijestee voor deze wijk. Zij kan u helpen om te zien of uw idee uitgevoerd kan worden. U kunt haar bereiken via telefoonnummer (050) 853 35 33 of via woonzaken@nijestee.nl.

Uw buurtbeheerder: Erwin de Vries

Telefoonnummer: (050) 853 35 33
E-mail: woonzaken@nijestee.nl

Onderhoudsplannen in de wijk voor 2019

Adres Geplande werkzaamheden
Eikenlaan 149 t/m 249 De automatische deuraandrijving vervangen
Gelderse Roosstraat 1 t/m 95 Onderhoud gazon prikken/bezanden
Gelderse Roosstraat 20 t/m 84 Onderhoud gazon prikken/bezanden
Hazelaarstraat 1 t/m 95 Onderhoud gazon prikken/bezanden
Iepenlaan 6 t/m 70 Voordeuren vervangen i.v.m brandveiligheid

Tweets uit de wijk

Tweets uit de wijk

Annemiek Atsma is wijkcoördinator bij Nijestee in @Selwerd. Zij twittert over acties, nieuwtjes en projecten.