ONTWERP

We vroegen landschapsontwerper Jeanne Meijboom om op basis van de opgehaalde wensen & ideeën een ontwerp te maken. In onderstaand filmpje laat ze zien wat haar idee is. Dit filmpje duurt ongeveer 11 minuten. Een voice-over legt haar plan uit.

OPGEHAALDE WENSEN, IDEEËN EN AANDACHTSPUNTEN

Klik hier voor het totaaloverzicht.

We hebben een paar punten alvast opgepakt:

 • Graag een betere huisnummering. Het is nogal zoeken als je niet bekend bent bij Bleekveld.
  Hier hebben we een voorstel voor gemaakt in overleg met onze borden leverancier. De nieuwe bordjes zijn in bestelling.

 • Bij de hellingbaan tegenover huisnummer 18 kun je de bocht om naar de uitgang bij Achter de Noorderkuipen. Dit is een dode hoek en daardoor gevaarlijk. Kan daar iets mee/aan gedaan worden?
  Dit punt hebben we ter plekke bekeken met een verkeerskundige van de Gemeente Groningen. Hij komt hiervoor met een voorstel.

 • De speeltoestellen op het speelveld zijn aan onderhoud toe.
  De gemeente Groningen geeft aan dat de speeltoestellen onlangs een onderhoudsbeurt hebben gehad. Kwalitatief zijn de speeltoestellen nog in goede staat. In 2022 kijken ze of er speeltoestellen vervangen moeten worden.

 • De graffiti op de muren rondom het speelveld is nog steeds niet verwijderd.
  Bij navraag bleek dat deze muren in slechte conditie verkeren (ze zijn onstabiel, met name aan de Oostersingel kant). Ze zijn bang dat als ze met de hoge druk reiniger de graffiti er af willen spuiten, de muren ernstig beschadigd raken. Ze zoeken nog naar een passende oplossing.

 • De gemeente komt nooit vegen op Bleekveld.
  We hebben op 18 oktober met de gemeente gesproken over het onderhoud van het openbaar gebied op Bleekveld. Naar aanleiding van dit gesprek is gebleken dat het onderhoud van het openbaar gebied bij de gemeente Groningen ligt. Vanaf nu neemt een straatveger Bleekveld mee in zijn/haar ronde. Ze doen dit in principe op beeld, in de praktijk komt dit neer op 1 keer per maand. In dit overleg hebben we ook afgesproken dat Nijestee de stenen plantenbak naast Bleekveld 18 gaat onderhouden en de kunstwerken bij de entrees. Dat er niet geveegd wordt met een borstelwagen komt doordat de borstelwagens te zwaar zijn voor het parkeerdek.