Huurprijzen

Wil je weten wat de kosten per woning zijn? Download dan hieronder het huurprijzenoverzicht van de sociale huurwoningen in Tender.

Huurprijsoverzicht_Tender_sociale huur.pdf

Toelichting: de toeslaghuur is de huurprijs inclusief de componenten:

  •  elektra gemeenschappelijke ruimten

  •  schoonmaak

  •  huismeester

Deze staan wel apart benoemd, zodat je weet wat de kosten zijn voor deze aparte componenten. Het bedrag wat bij toeslaghuur genoemd wordt, is het bedrag waarover je huurtoeslag kunt aanvragen. Wil je vast een proefberekening maken van jouw huurtoeslag? Klik dan hier! De kosten in het bestand zijn exclusief water en elektra. De geschatte kosten voor het gebruik van warmte en koeling via WarmteStad zijn op dit moment € 130 per maand.

Speciale informatie over toewijzing

Nijestee wil een passende plek voor iedereen en woningen zo eerlijk en transparant mogelijk toewijzen. Daarom gebruiken we voor 63 sociale huurwoningen in Tender verschillende manieren voor toewijzing via Woningnet. Zo willen we balans vinden tussen de kansen voor woningzoekenden met (wijkvernieuwing)urgentie en woningzoekenden zonder deze urgentie.

 De sociale huurwoningen in Tender komen in 2 rondes op WoningNet:

  • op vrijdag 28 juni 32 woningen

  • op vrijdag 19 juli 31 woningen

We bieden de woningen op de volgende manieren aan:

  • Reguliere advertentie
    Woningzoekenden met (wijkvernieuwing)urgentie hebben voorrang op niet-urgenten. Bij meerdere inschrijvingen met (wijkvernieuwing)urgentie bepaalt de inschrijfduur de plek op de lijst.

  • Loting advertentie: selectie op inschrijfduur
    Bij deze woningen selecteren we op basis van inschrijfduur. Er is dus geen (willekeurige) loting zoals de term “loting” bij de advertentie doet vermoeden.

Lees onderaan deze pagina de antwoorden op veel gestelde vragen.

Meer informatie

We hebben hier alle informatie over wonen in Tender verzameld.

Infoboekje Tender.pdf
Tender vanaf het water

Interesse in de woning?

De sociale huurwoningen adverteren we vanaf 28 juni via WoningNet. In het overzicht hieronder vind je de data waarop wij de woningen in Tender publiceren en op welke data de bezichtigingen plaatsvinden. Als alles volgens planning verloopt leveren we 1 oktober 2024 Tender op.

Tender planning publicatie en bezichtigingen sociale huur.pdf

Plattegronden

Bekijk hier plattegronden van de woningen in Tender

Tender hoek balkons breed

Vragen en antwoorden over toewijzen van woningen in Tender

Hoe en wanneer bieden jullie de woningen in Tender aan?

De woningen in Tender bieden we in 2 rondes aan via WoningNet. De eerste ronde publiceren we op 28 juni en ronde twee publiceren we op 19 juli. In de eerste ronde publiceren we 32 woningen en in ronde 2 gaat het om 31 woningen. We bieden de woningen op de volgende manier aan:

  • Reguliere advertentie (in totaal 47 woningen) Het grootste deel van de woningen publiceren we via een reguliere advertentie.

  • Loting – selectie op inschrijfduur (in totaal 14 woningen) Bij deze woningen selecteren we handmatig op basis van inschrijfduur. Er is dus geen willekeurige loting zoals de titel loting doet vermoeden.

  • Loting (in totaal 2 woningen) Onder alle inschrijvers is er een digitale (willekeurige) loting voor het toewijzen van de woning.

Wie kan reageren op de advertenties?

Als je voldoet aan de voorwaarden die in de advertentie benoemd staan, kun je reageren op alle advertenties van woningen in Tender. Bij de reguliere advertenties hebben woningzoekenden met (wijkvernieuwings)urgentie voorrang op andere kandidaten. Dit geldt niet voor de woningen die we via loting aanbieden en voor de woningen die we via loting publiceren waarbij we selecteren op basis van inschrijfduur.

Waarom kiezen jullie deels voor een andere manier van aanbieden?

Vanwege het grote aantal mensen met wijkvernieuwingsurgentie in Groningen op dit moment verwachten we dat er veel van deze groep gaat reageren op de woningen in Tender. Om de reguliere woningzoekende ook een kans te geven op een woning in Tender kiezen we ervoor een deel van de woningen anders aan te bieden. Hierbij willen we balans vinden tussen de kansen voor woningzoekenden mét (wijkvernieuwing)urgentie én woningzoekenden zónder deze (wijkvernieuwing)urgentie.

Waarom sluiten jullie mensen met urgentie uit?

Wij sluiten niemand uit. Wel maken wij bewust de keuze om een aantal woningen aan te wijzen waarbij mensen met wijkvernieuwingsurgentie geen voorrang krijgen op andere woningzoekenden. Voor die woningen selecteren wij op basis van inschrijfduur.

Heb ik als wijkvernieuwer door deze regeling minder kans op een woning in Tender?

Wij wijzen 14 woningen aan waarbij wijkvernieuwers niet automatisch voorrang krijgen. Je kunt hier wel op reageren maar hebt evenveel kans op een woning als een reguliere woningzoekende. De inschrijftijd is bepalend. Voor de overige woningen (behalve loting) die wij publiceren geldt dat je als wijkvernieuwer voorrang hebt ten opzichte van reguliere woningzoekenden.

Wanneer kan ik reageren op een van de 14 woningen zonder voorrangsregeling voor urgenten?

Op vrijdag 28 juni komen er 7 woningen op WoningNet. Op vrijdag 19 juli publiceren we de volgende 7 woningen.

Wanneer horen de woningzoekenden of ze de woning toegewezen krijgen?

  • Na sluiting van inschrijftermijn, neemt Nijestee contact op met de eerste 5 kandidaten voor een bezichtiging.

  • Je krijgt geen bericht van WoningNet. De plek op de kandidatenlijst in WoningNet geeft niet aan of je wordt uitgenodigd en geeft geen recht op de woning.

  • Het kan zijn dat je niks hoort van Nijestee, dan zit je helaas niet bij de eerste 5 kandidaten met de langste inschrijfduur.

  • Er volgt een bezichtiging. Daarna mag de eerste kandidaat besluiten of diegene de woning wil. Na het telefonische acceptatiegesprek moet je de gevraagde documenten aanleveren. Hiermee wordt getoetst of je in aanmerking komt voor de woning.

Gaat Nijestee in de toekomst vaker op deze manier toewijzen?

Dit is mogelijk. Op dit moment hebben we dit plan alleen voor de Tender omdat er nu veel wijkvernieuwers tegelijk op zoek zijn in een krappe woningmarkt. Wanneer de ervaringen positief zijn zullen we dit misschien vaker toepassen.