ONDERHOUDEN

Een helemaal onderhoudsvrije tuin bestaat niet. Er moet altijd onkruid worden verwijderd en snoeien blijft noodzakelijk. Een verwilderde tuin, overhangende takken en/of struiken, grofvuil, zwerfvuil en vuilniszakken die ongedierte aantrekken, zijn onwenselijk. Daarom kijkt Nijestee regelmatig hoe de tuinen eruit zien.

LENEN OF UITBESTEDEN

Als je geen tuingereedschap hebt, kun je dit  misschien lenen via www.handigindebuurt.nl. Natuurlijk kun je het onderhoud aan jouw tuin ook uitbesteden. Bij welk bedrijf of tuinman je dat doet kun je zelf bepalen. Heb je een minimum inkomen dan kun je bijvoorbeeld gebruik maken van Stichting de Klusbus.

AFWIJKENDE AFSPRAKEN

Vinkhuizen
Een groot deel van de hagen rondom de woongebouwen zijn eigendom van de gemeente, die deze hagen ook onderhoudt. De overige hagen en hekjes die het straatbeeld bepalen onderhoudt Nijestee.

Kostverloren
De Prunusbomen in de voortuinen van de woningen in de Gerard Doustraat zijn, net als de hagen die het straatbeeld bepalen, van Nijestee. Nijestee onderhoudt deze bomen en hagen.

Paddepoel
Een groot deel van de hagen rondom de woningen en flats zijn van de gemeente die deze ook onderhoudt. In sommige tuinen staan bomen die ook eigendom zijn van de gemeente.