Victor Weisenbach (links) en Michiel Büchli zijn 2 van de 7 wijkcoördinatoren van Nijestee. Grote kans dat je al eens kennis hebt gemaakt met het werk dat zij en hun collega’s doen. Lees in dit artikel wat jij hebt aan de wijkcoördinatoren van Nijestee.

Victor begint met uitleggen dat een wijkcoördinator de schakel is tussen bewoners, aannemers en collega’s bij allerlei projecten. “Wij zijn bijvoorbeeld betrokken bij verduurzamen; Nijestee vindt dat belangrijk, we verbeteren jaarlijks ongeveer 350 woningen. Verder houden we ons bezig met het begeleiden van bewoners bij afbreken van woningen, nieuwbouw, leefbaarheid, vergroenen en ga zo maar door.” Michiel gaat nog even door: “Tegels wippen, biodiversiteit, klimaatadaptatie, opknappen van binnenterreinen, pimp je plek met muurschilderingen… eigenlijk alles wat we doen, is om het wonen fijner te maken. Het heeft ermee te maken dat bewoners elkaar ontmoeten en dat ze met elkaar verbinden. Om het samen beter en leuker te hebben.”

Open voor ideeën van bewoners

“We staan open voor ideeën van bewoners, we gaan graag met hen in gesprek”, vertelt Michiel. Victor gaat daarop in: “Bewoners kunnen zelf veel invloed uitoefenen. Heel praktisch: als er een wens is vanuit bewoners van een woongebouw of een buurt, dan zijn wij het eerste aanspreekpunt. We regelen dan met collega’s dat er samen met bewoners concrete plannen worden gesmeed.”

“… eigenlijk alles wat we doen, is om het wonen fijner te maken. Het heeft ermee te maken dat bewoners elkaar ontmoeten en dat ze met elkaar verbinden.”

Michiel

Trots op resultaten

Victor: “Voorbeelden waaraan we gewerkt hebben, zijn bijvoorbeeld de groene parkeerplaats bij de Goudflat, het mooie binnenterrein tussen de nieuwbouw in de Johan Vermeerstraat en de muurschilderingen in de hele stad. Daar zijn we wel trots op ja.” Michiel: “Het is heel afwisselend werk, maar altijd werken we in contact met bewoners. We luisteren en ondernemen dan actie. We vieren successen met elkaar en kijken goed wat we in de toekomst kunnen blijven doen.”

Michiel is blij met zijn werk: “We werken op een fijne manier samen in onze wijken. Samen betekent met onze huurders, collega's en netwerkpartners. Alleen zo bereiken we het beste resultaat. En dat zorgt voor veel werkplezier. Uiteindelijk willen we bij Nijestee de meest gelukkige en tevreden huurders van Nederland!” Victor woont in Stad: “Het is fijn om maatschappelijk nuttig werk te doen. Ik kan zo een steentje bijdragen om ‘mijn’ stad nóg gezelliger en leefbaarder te maken.”

“We hebben de leukste baan binnen Nijestee, want we zijn de hele tijd samen met bewoners bezig om het wonen prettiger en beter te maken!”

Victor

Op de fiets

“We hebben een team van 7 wijkcoördinatoren”, vertelt Victor. “De wijken hebben we verdeeld, maar we weten veel van elkaars werk af, zodat we elkaar gemakkelijk kunnen vervangen. Thema’s hebben we ook verdeeld: de een weet meer van groen, de ander meer van nieuwbouw en ga zo maar door. We hebben de leukste baan binnen Nijestee, want we zijn de hele tijd samen met bewoners bezig om het wonen prettiger en beter te maken!” Michiel met een knipoog: “En: we mogen lekker fietsen door Stad. We zijn veel buiten, in de wijken, bij de bewoners.”