BINNEN

Keuken
Koken

De woning is gasloos, je kunt alleen elektrisch koken. Schaf zelf een kookplaat met een perilex-stekker en snoer aan, met een maximaal vermogen 7200 watt. De aansluiting in de wandcontactdoos moet overeenkomen met de aansluiting in de kookplaat. De stekker kan maar op 1 manier in de wandcontactdoos. Twijfel je? Vraag dan een erkend installateur om advies, voordat je de kookplaat aansluit. Een verkeerde manier van aansluiten kan leiden tot een stroomstoring.

Afzuigkap
In de keuken is het mogelijk om links of rechts naast het keukenblok een motorloze afzuigkap met klep te plaatsen. Je kunt het aanwezige ventiel verwijderen als je een motorloze afzuigkap met klep plaatst. Hieronder zie je om welk ventiel het gaat.

Vaatwasmachine
Wil je een vaatwasmachine plaatsen? Neem dan contact op met Nijestee voor het aanbrengen van een aansluiting en de kosten hiervan. Dit kan per mail via info@nijestee.nl, telefonisch via (050) 853 35 33 of stuur een WhatsApp-bericht naar 06 - 123 585 14.

Woonkamer
Vloerverwarming en thermostaat

De woning is voorzien van vloerverwarming. Je kunt de temperatuur regelen met de thermostaat in de woonkamer. Het duurt bij vloerverwarming lang om van temperatuur te veranderen. Daarom adviseren wij om de thermostaat op een constante temperatuur te laten staan. Het is niet mogelijk om de vloerverwarming in verschillende vertrekken op een andere temperatuur in te stellen. Voor een optimale werking van de vloerverwarming is een juiste vloer erg belangrijk. Bij het kiezen van een vloerbedekking (laminaat, vinyl of iets dergelijks) is het daarom belangrijk om je goed te laten informeren door specialisten. Let bij de aanschaf van de vloerafwerking op de opgegeven weerstand van de leverancier. Deze wordt aangegeven als Rc-waarde (m²K/W). Het advies is om een afwerking te kiezen met een Rc-waarde van maximaal 0,1 m²K/W. Je vindt de aansluiting voor de vloerverwarming (vloerverdeler) in de technische ruimte en/of op de overloop.
Heb je vragen of problemen met de verwarming, thermostaat of de vloerverwarming? Neem dan telefonisch contact op met de Energiewacht via (088) 555 30 00.

Rookmelder
Er zit een rookmelder op het plafond in de hal en/of woonkamer. Deze is aangesloten op elektra. Mocht de stroom uitvallen, dan schakelt deze automatisch over op de batterij. Als de batterij leeg is, piept de rookmelder een keer per minuut. Je kunt zelf de batterij vervangen. De rookmelders zijn met elkaar verbonden. Dit betekent dat als één van de rookmelders afgaat, automatisch ook de andere rookmelders in de woning afgaan.

Videofoon
Woningen waarbij de voordeur op de galerij of in de centrale hal uitkomt hebben een videofoon in de woonkamer. Hiermee kun je zien wie er aanbelt en kun je de deur voor het bezoek open doen. Om storingen aan de videofooninstallatie te voorkomen is het niet toegestaan om de videofoon zelf van de muur te halen.
Doet je videofoon het niet? Neem dan contact op met Nijestee. Dit kan per mail via info@nijestee.nl, telefonisch via (050) 853 35 33 of stuur een WhatsApp-bericht naar 06 - 123 585 14.

ClimaRad
De ClimaRad is een zelfstandig werkende ventilatie-unit die geheel automatisch vervuilde lucht afvoert en frisse lucht toevoert. De warmte uit de vervuilde lucht wordt middels de WTW-unit overgedragen aan de schone lucht waardoor deze altijd aangenaam voorverwarmd is. Intelligente sensoren meten de luchtkwaliteit en bepalen automatisch de hoeveelheid benodigde ventilatie. Het voorverwarmen door middel van warmteterugwinning is niet alleen comfortabel, maar betekent ook een flinke besparing op de energiekosten. ClimaRad is onderdeel van de mechanische ventilatie en is CO2 gestuurd. Dit houdt in dat de CO2 sensor de luchtkwaliteit meet en inspeelt op het CO2 gehalte in de ruimte. Als het nodig is, gaat de ventilator automatisch op een hogere stand ventileren. Je kunt de mechanische ventilatie zelf ook hoger zetten, als je bijvoorbeeld aan het koken of douchen bent. De afstandsbediening kun je vinden in de keuken. De Climarad bevindt zich in de Woonkamer. Bij een maisonnette waar de keuken op de begane grond zit en de woonkamer op de eerste verdieping, is in zowel de keuken als de woonkamer een Climarad aanwezig.

Hal
Meterkast

In de meterkast vind je de elektrameter en watermeter. Ook vind je hier de hoofdschakelaar, groepenkast en een kaart met uitleg over de verschillende groepen. Let op: bij sommige woningen bevindt de meterkast zich buiten de woning. In de meterkast heeft Nijestee een plattegrond van de woning opgehangen. Hierop kun je zien wat er allemaal in de woning zit en waar je dit kunt vinden. Ook vind je hier een QR code die leidt tot de digitale versie van deze folder.
Heb je problemen of vragen? Neem dan contact met ons op. Dit kan per mail via info@nijestee.nl, telefonisch via (050) 853 35 33 of stuur een WhatsApp-bericht naar 06 - 123 585 14.

Toilet
Heb je problemen met de riolering? Neem dan rechtstreeks contact op met Van der Velden via (050) 313 88 22.

Slaapkamers
Vloerverwarming

Je kunt de temperatuur van de slaapkamer regelen met de thermostaat in de woonkamer. De temperatuur van de vloerverwarming in de slaapkamers is maximaal 20 graden Celcius.

Technische ruimte
Afgifteset WarmteStad

De afgifteset (Aquaheat) levert warmte, warm water en de koeling. Heb je een storing of een probleem met deze installatie? Neem dan rechtstreeks telefonisch contact met WarmteStad op via (050) 368 87 00.

Omvormer
De opgewekte zonne-energie van de zonnepanelen wordt door de omvormer omgezet in elektriciteit. Deze is aangesloten op de meterkast. Let op: zorg ervoor dat de schakelaar onder de omvormer altijd op ‘AAN’ staat. Als de schakelaar op ‘UIT’ staat heb je géén opbrengst van de zonnepanelen. Controleer elk kwartaal de opbrengsten via je energieleverancier.

Ventilatiebox
Daarnaast is een ventilatiebox geplaatst in de technische ruimte. Deze werkt samen met de Climarad unit in de woonkamer. Deze zorgt voor verse lucht en een gezond leefklimaat in de woning.

Wasmachine en/of droger
In de technische ruimte zit een aansluiting voor een wasmachine en/of droger. Bij enkele woningen zit deze aansluiting in de inpandige berging.

Badkamer en toilet
Algemeen

In de vloer van de badkamer zit vloerverwarming. Om de badkamer extra te kunnen verwarmen kun je zelf een elektrische radiator kopen. Wil je een douchescherm of gordijn plaatsen? Dan kun je deze aan de wanden bevestigen. Als je dit doet, verzoeken wij je om niet te boren in de tegels.

Afzuigpunt in het plafond
In de badkamer zit een afzuigpunt in het plafond. Deze zorgt ervoor dat jouw badkamer continu wordt geventileerd.

Algemeen
Wand- en plafondafwerking

Alle wanden zijn behangklaar opgeleverd. Dit houdt in dat de wanden niet glad genoeg zijn om alleen te sausen. De plafonds zijn gespackt met een witte korrelige structuur. De wanden in de woning zijn van verschillende materialen gemaakt. In de overgangen van de verschillende materialen kunnen droogtescheuren ontstaan, dit noemen we krimpscheuren. Als je een wand saust of spackt, kun je na verloop van tijd deze scheuren gaan zien. Daarom raden we je aan om de wanden te behangen of met glasvezel te beplakken. Deze krimpscheuren kunnen geen kwaad. De traptreden in de maisonnettes en plinten staan in de grondverf. Je kunt deze in de gewenste kleur verven. Op deze manier kun je eerst verhuizen en verf je de trap later, zodat de verf niet beschadigt.

Boren in wanden en vloeren
In de wanden zijn leidingen aangebracht. Wij adviseren daarom om zo weinig mogelijk te boren in wanden. Het is uiteraard wel toegestaan om in de wanden te boren voor het ophangen van gordijnen. Als je in de wanden wilt boren adviseren wij je om een leidingzoeker te gebruiken. In verband met buizen van de vloerverwarming is het niet toegestaan om te boren of te spijkeren in de vloer.

Telefoon, televisie en internet
De woning heeft zowel een glasvezel- als een CAI-aansluiting. De CAI-aansluiting loopt alleen via Ziggo. Je kunt tv, internet en telefonie ook regelen via de glasvezel aansluiting. De keuze ligt bij jou, de aansluit- en abonnementskosten zijn voor eigen rekening.

BUITEN

Zonnepanelen

Elke woning heeft drie zonnepanelen tot zijn beschikking, de zorgwoningen twee. Als de zon schijnt, wordt er elektriciteit opgewekt. Deze elektriciteit wordt aan de woning geleverd. De zonnepanelen zorgen voor een besparing op de energierekening. Wanneer je niets verbruikt, wordt de elektriciteit terug geleverd aan de energieleverancier. Nijestee zorgt dat apparatuur

op het dak (zonnepanelen, ventilatoren) toegankelijk is voor een vakman, zodat hij noodzakelijk onderhoud uit kan voeren. Voor elektra kun je zelf een energieleverancier kiezen. Als bewoner geef je zelf aan de leverancier door dat je woning zonnepanelen heeft. De energieleverancier stelt vervolgens jouw voorschotbedrag vast.

Groen

De woningen op de begane grond hebben een voortuin met een haag. In sommige voortuinen is (deels) bestrating aangebracht. De vier begane grond woningen aan de Dieselstraat hebben een haag bij hun achtertuin. Het is niet toegestaan om de hagen te verwijderen. Op het parkeerterrein staan drie berken in een blokhaag. Het groenonderhoud aan de hagen en berken wordt op vaste momenten uitgevoerd door Nijestee. De gemeente Groningen plant bomen in de haag op de grens van de voortuinen met de openbare ruimte. Deze bomen worden door de gemeente onderhouden en mogen niet verwijderd. Het is niet toegestaan om de bestaande bestrating in de voor- en/of achtertuin te verwijderen.
Wil je andere aanpassingen doen? Overleg dan eerst met Nijestee via info@nijestee.nl, WhatsApp 06 - 12 35 85 14 of bel naar (050) 853 35 33.

Zonwering
Zonwering wordt niet door Nijestee geplaatst. Je kunt dit plaatsen op eigen kosten. Aan de plaatsing van zonwering zijn specifieke voorwaarden verbonden. Neem daarom eerst contact op met Nijestee, zodat we samen de mogelijkheden kunnen bespreken.

Verlichting
Bij de voordeur is een buitenlamp geplaatst. De entree, de galerijen en het parkeerterrein zijn voorzien van ledverlichting. Als er een lamp stuk is kun je dit melden bij Nijestee via info@nijestee.nl, WhatsApp 06 - 123 585 14 of bel naar (050) 853 35 33.

Straatverlichting
Aan de gevels van het woongebouw is openbare straatverlichting bevestigd. Als hier storingen aan zijn, kunt je dat telefonisch melden bij de gemeente Groningen via 14050.

Galerijbalkon
Sommige woningen op de eerste en vierde verdieping hebben een deel van de galerij als privéruimte. Hiervoor zijn schermen geplaatst. Het is niet toegestaan om in deze schermen te boren of ze te schilderen.

Liften
De twee centrale hallen hebben beide één lift. Heeft de lift een storing? Dan kun je dit telefonisch melden bij Kone via (0900) 225 55 66. In de lift zelf zit een noodknop die je in geval van een storing in kunt drukken.

Parkeren
Op het binnenterrein is een parkeergelegenheid. De maximale doorrijhoogte is 2.30 meter. Als je een plek wilt huren, dan kun je hiervoor een verzoek per mail indienen bij de afdeling Verkoop en Vastgoedbemiddeling via vrijesectorhuur@nijestee.nl. Nijestee onderhoudt de parkeerplaatsen en het binnenterrein. Als je een parkeerplaats huurt krijg je een afstandsbediening voor de toegangspoort van de parkeerplaats. De afstandsbediening is beveiligd. Dat betekent dat je niet met meerdere auto’s het terrein op kunt gaan. Let op: voor parkeren in de straat geldt betaald parkeren. Je kunt voor jezelf geen parkeervergunning aanvragen voor parkeren op straat. Je kunt alleen voor bezoekers een vergunning bij de gemeente Groningen aanvragen voor parkeren op straat.

Toegang fietsers
Als je op de fiets bent, kun je met een tag de toegangspoort openen. Deze gaat half open, zodat je er met de fiets langs kunt.

Stallen fietsen
Bij de bergingen op de begane grond zijn fietsenrekkengeplaatst voor algemeen gebruik. Hier is geen ruimte voor bakfietsen of scooters. Het is niet de bedoeling dat er fietsen op het binnenterrein worden geplaatst. Bij de centrale entrees komen fietsnietjes te staan voor bezoekers.

Bergingen
Naast een technische ruimte, beschikt elke woning ook over een eigen berging. De berging is voorzien van verlichting en elektra (de elektra is aangesloten op de elektrameter van jouw woning). Er zijn woningen die direct grenzen aan een berging. Ook zijn er woningen die geen berging op de begane grond hebben. Zij kunnen de fiets parkeren in de gemeenschappelijke fietsenberging.

Containers
Naast het woongebouw plaatst gemeente Groningenondergrondse containers. De gemeente Groningen zorgt voor de huisvuilpassen en hiermee kun je de ondergrondse container ontgrendelen. Deze huisvuilpassen ontvang je van Nijestee bij de sleuteluitgifte.

Schoonmaak
De algemene ruimten van het woongebouw worden schoongemaakt door een schoonmaakbedrijf. In het publicatiebord in de centrale entree vind je een schoonmaakrooster. Ook worden de ramen van de centrale entrees gewassen.

Buurtbeheerder
In het woongebouw is buurtbeheerder Chris Meijering actief. Hij is wekelijks in het woongebouw te vinden en zorgt er samen met jou voor dat het woongebouw schoon, heel en veilig blijft.

Nijestee biedt ruimte
Nijestee biedt graag ruimte aan huurders die zorg nodig hebben. We gaan daarom voor 15 woningen (aan de kant van de Paterswoldseweg) een samenwerking aan met de JP van den Bent stichting. De JP van den Bent stichting ondersteunt mensen met een zorg en/of ondersteuningsvraag bij hun leven.

HOE ERVAAR JE DE WONING?

De woning is uitgerust met de nieuwste duurzame voorzieningen. Na oplevering komt Nijestee graag nog een paar keer bij je langs. We horen graag hoe je de woning ervaart en of er eventuele gebreken zijn. Ook geven we (zo nodig) extra uitleg.

CONTACT

Bedrijf

Contactgegevens

Werkzaamheden

Nijestee

(050) 853 35 33
info@nijestee.nl

06 - 123 585 14

Reparaties aan jouw
woning

Boekema

(050) 579 14 68

Glasonderhoud en glasschade

Energiewacht

(088) 555 30 00

(Vloer-)verwarming

Waterbedrijf

(050) 368 86 88

Watervoorzieningen

Van der Velden

(050) 313 88 22

Riolering

WarmteStad

(050) 368 87 00

Warm water, koeling
en warmte

Kone

(0900) 22 555 66

Liftstoringen