Servicefonds

Wanneer u bij Nijestee huurt, wordt u automatisch lid van het servicefonds. Hieronder vallen de glas- en de onderhoudsservice. U betaalt voor dit fonds een vaste maandelijkse bijdrage. De kosten hiervan zijn bij de maandelijkse huur inbegrepen.  

Waarom het servicefonds?

Tot het servicefonds behoren diverse kleine werkzaamheden die wettelijk gezien voor rekening van de huurder komen. Met dit abonnement slaat u twee vliegen in één klap: een glasverzekering en een groot deel van het huurdersonderhoud, waaronder rioolontstopping. Met het servicefonds heeft u hier geen omkijken meer naar.

Glasservice

De glasservice is onderdeel van het servicefonds. Met de glasservice bent u verzekerd tegen glasschade* aan uw woning. Hieronder valt:

  • Het herstellen van zowel binnen- als buitenglas en glas in gemeenschappelijke ruimtes.
  • Het herstellen van glasbreuk en -schade ontstaan door lekkage of andere oorzaak die niet wordt gedekt door fabrieksgarantie in woningen zowel binnen als buiten. Ook in de gemeenschappelijke ruimtes.

*Er wordt hierbij geen onderscheid gemaakt tussen dubbelglas of enkel glas.

Onderhoudsservice

De onderhoudsservice is ook onderdeel van het servicefonds. Dat betekent dat Nijestee deze reparaties voor u uitvoert. Met de onderhoudsservice bent u verzekerd tegen klein onderhoud aan uw woning, zoals reparaties aan hang- en sluitwerk, schoonhouden van dakgoten en het ontstoppen van de gootsteen en toilet. Hieronder valt:

  • Onderhoudsreparaties die de huurder meldt.
  • Het verhelpen van verstoppingen in het binnen- en buitenriool.

Wat als ik geen lid wil zijn van het servicefonds?

Lid worden van ons servicefonds is niet verplicht. Ons servicefonds heeft wel een aantal voordelen:

  • U hoeft de reparaties niet zelf te doen, dat doet Nijestee voor u.
  • Nijestee voert de reparaties op vakkundige wijze voor u uit.
  • De kosten zijn aanzienlijk lager dan wanneer u zelf een bedrijf inschakelt.
  • Het lidmaatschap voor onderhoud is automatisch verwerkt in uw huurcontract. Wilt u weten hoeveel u per maand voor het servicefonds betaalt? Via deze link vraagt u gemakkelijk een huurspecificatie aan.