KAMERS MET AANDACHT

Help jij graag mensen om je heen? En heb je ruimte over in je huis en hart? Misschien is Kamers met Aandacht dan iets voor jou.

Kamers met Aandacht koppelt jongeren aan mensen die een kamer willen verhuren. Deze jongeren zijn eraan toe om op eigen benen te staan, maar hebben behoefte aan iemand in de buurt; een luisterend oor, een helpende hand of een oogje in het zeil. Huurders van Nijestee kunnen nu ook een Kamer met Aandacht onderverhuren.

Klik hier voor meer informatie.

TIJDELIJK ONDERVERHUREN

Ga je lang op reis? Of tijdelijk voor werk naar de andere kant van het land of bijvoorbeeld voor een studie naar het buitenland? Dan kun je Nijestee vragen om toestemming of het mogelijk is om onder bepaalde voorwaarden jouw woning tijdelijk onder te verhuren. Hiervoor lever je een schriftelijk verzoek in bij Nijestee of maak vul je het onderstaande aanvraagformulier in.

LET OP! Als je een huurachterstand hebt of er is sprake (geweest) van overlast, dan kan dit een reden zijn om de aanvraag af te wijzen.

Kies je voor een schriftelijke verzoek, vermeld je daarbij:

  • de reden van de onderverhuur; 

  • de periode van de onderverhuur (maximaal 1 jaar);

  • het adres, telefoonnummer, geboortedatum en e-mailadres van de onderhuurder; 

  • jouw tijdelijke contactgegevens tijdens de periode van onderverhuur;

  • en bewijsstukken waaruit blijkt dat je tijdelijk vanwege studie, werk en/of iets anders elders verblijft.

We nemen je verzoek in behandeling en je ontvangt van ons een bericht hierover. Woon je in een woning of kamer waarbij je voorzieningen als badkamer en keuken deelt, dan vragen wij naast bovenstaande gegevens een verklaring van jouw huisgenoten dat zij met de onderverhuur akkoord gaan.

Woon je in een jongerenwoning? Dan geldt dat de onderhuurder ook niet ouder dan 28 jaar is.

KAMERS MET AANDACHT