Kostverloren

In Kostverloren hebben we de afgelopen jaren veel woongebouwen verduurzaamd. Ook zijn verschillende woningen afgebroken die hebben plaatsgemaakt voor nieuwe, grotere woningen. In het verleden is al gesproken over de afbraak van de woningen aan de Johannes Vermeerstraat. Hier gaan we per september 2020 mee starten. Met de vernieuwing van deze straat wordt de wijkvernieuwing in Kostverloren afgerond.

Nieuwbouw Johannes Vermeerstraat

De woningen aan de Johannes Vermeerstraat 1 t/m 59 en 2 t/m 60 worden afgebroken per september 2020. We bouwen nieuwe huurwoningen terug. Het is de bedoeling dat er ongeveer evenveel woningen terugkomen (60 woningen) als dat er afgebroken worden. VdpArchitechten uit Groningen ontwerpt de nieuwe woningen.

Het grootste deel van de nieuwbouw worden sociale huurwoningen. Op dit moment onderzoeken we of we ook huurwoningen in de middenhuur mogen bouwen (tot 1000 euro). Sinds kort hebben woningcorporaties weer de mogelijkheid om woningen in deze categorie te bouwen, vanwege de grote vraag naar dit type woningen.