Ik zoek een woning

Nijestee is met ruim 13.500 huurwoningen de grootste woningcorporatie in de stad Groningen. Ongeveer 22.000 mensen huren een woning van Nijestee. In vrijwel alle wijken bieden we woningen aan, op die manier valt er wat te kiezen. Ook voor jongeren.

Soorten woningen voor jongeren

Nijestee verhuurt (onzelfstandige) kamers, studio’s en appartementen met één of meer kamers. Verspreid door de stad hebben we verschillende jongerencomplexen. Bijvoorbeeld aan de Vrydemalaan (naast DOT), tegenover het Noorderplantsoen (Dr. C. Hofstede de Grootkade), vlakbij het Zernike-complex (Kleine Beer) of in een oud pakhuis in het centrum. Op dit moment bouwen we in de stad ook twee nieuwe woontorens voor jongeren: de Helix en Atlas.

Hier vind je een overzicht van al onze jongerencomplexen. Ook verhuren we (onzelfstandige) kamers in studentenhuizen.

Hoe kom ik aan een jongerenwoning van Nijestee?

Op WoningNet worden alle woningen van alle woningcorporaties in Groningen aangeboden, ook de zelfstandige jongerenwoningen (studio’s en appartementen). Om in aanmerking te komen voor een woning, moet je bij WoningNet ingeschreven staan.

Zodra jij je hebt ingeschreven, bouw je elke maand punten op. Op WoningNet verschijnt elke week een nieuw overzicht met woningen die alle woningcorporaties in de stad aanbieden. Als je voldoende punten hebt, kun je reageren op een woning. Hoe meer punten je hebt opgebouwd, hoe meer kans je hebt om een woning toegewezen te krijgen. Een inschrijving kost € 21,30 per jaar.

Let op! Er is veel vraag naar sociale huurwoningen. Je maakt kans op een jongerenwoning als je gemiddeld minimaal 2 jaar staat ingeschreven.

Voorwaarden voor het huren van een jongerenwoning bij Nijestee

  • Je moet minimaal 17 jaar zijn om je te kunnen inschrijven en minimaal 18 jaar om een woning te mogen huren.
  • Je moet staan ingeschreven bij WoningNet.
  • Je moet voldoende woonduurpunten hebben opgebouwd.
  • Voor een jongerenwoning geldt een maximale leeftijd van 27 jaar.

Contact met Nijestee

Heb je vragen over het huren van een jongerenwoning bij Nijestee? We zijn bereikbaar per telefoon, e-mail, WhatsApp, Facebook en Twitter. Je kunt ook bij ons langskomen. Ons kantoor zit midden in het centrum, aan Damsterplein 1. Zie onze contactpagina voor meer details.