De Wijert

De Wijert is een wijk in het zuiden van de Nederlandse stad Groningen. Het oudste deel van de wijk werd gebouwd in de jaren ‘60 van de twintigste eeuw. In de jaren ‘70 werd de wijk nog uitgebreid aan de zuidkant (De Wijert-Zuid). De wijk ligt tussen de wijken Helpman (ten oosten) en Corpus den Hoorn (ten westen). De straten in de wijk zijn allemaal vernoemd naar Nederlandse schrijvers. De wijk is vernoemd naar een kasteel dat vroeger in deze buurt heeft gestaan. Nijestee verhuurt alleen woningen in De Wijert Noord.

Platform De Wijert is een bewonersplatform voor en door bewoners van De Wijert. Via hun website blijft u op de hoogte van alles wat er speelt in de wijk.

In het Multifunctioneel Centrum aan de P.C. Hooftlaan 1 vinden allerlei activiteiten voor jong en oud plaats.

Aanbod

Nijestee verhuurt in De Wijert-Noord portiekwoningen, eengezinswoningen en appartementen. De verschillende woningtypen hebben een tot vier slaapkamers en zijn geschikt voor grotere en kleinere huishoudens. Als er woningen vrij komen, vindt u deze via WoningNet. Soms bieden we ook voormalige sociale huurwoningen te koop aan. Dat aanbod vindt u hier.

Meedoen of -praten?

Heeft u een idee om de buurt nog mooier te maken? Neem dan contact op met Jonathan Euverman, de wijkcoördinator van Nijestee voor deze wijk. Hij kan u helpen om te zien of uw idee uitgevoerd kan worden. U kunt hem bereiken via telefoonnummer (050) 853 35 33 of via woonzaken@nijestee.nl.

Uw buurtbeheerder: Chris Meyering

Telefoonnummer: (050) 853 35 33
E-mail: woonzaken@nijestee.nl

Onderhoudsplannen in de wijk voor 2019

Adres Geplande werkzaamheden
Bosboom Toussaintstraat 1 t/m 71 Beplanting herstellen binnenterrein
Da Costastraat 6
Groot onderhoud lift(en)
Nicolaas Beetsstraat 14 t/m 72
Beplanting herstellen binnenterrein