Oosterpoort

De Oosterpoort is een gezellige wijk met veel afwisselende bebouwing; vooroorlogse arbeidershuisjes en hedendaagse nieuwbouw wisselen elkaar af. Daarnaast vindt u in de wijk diverse buurtwinkels, gezellige kroegen en eetcafés. De Oosterpoort is een kindvriendelijke wijk met een basisschool en een speeltuingebouw.

Ook voor volwassenen valt er genoeg te doen: het muziekcentrum De Oosterpoort , het Prins Claus conservatorium en het Poortershoes organiseren vele cursussen en (muzikale) activiteiten.

In de Oosterpoort is een bewonersorganisatie actief. Meer informatie over hun activiteiten en de wijk kunt u vinden op hun website.

Aanbod

Nijestee verhuurt in de Oosterpoort voornamelijk woningen die in de jaren ’80 gebouwd zijn. Als er sociale huurwoningen vrij komen, vindt u deze via WoningNet. Ook bieden we woningen te huur aan in de vrijesectorhuur en soms bieden we ook voormalige sociale huurwoningen te koop aan. Dat aanbod vindt u hier.

Meedoen of -praten?

Heeft u een idee om de buurt nog mooier te maken? Neem dan contact op met Annemiek Atsma, de wijkcoördinator van Nijestee voor deze wijk. Zij kan u helpen om te zien of uw idee uitgevoerd kan worden. U kunt haar bereiken via telefoonnummer (050) 853 35 33 of via woonzaken@nijestee.nl.

Uw buurtbeheerder: Walter Fruchnich

Telefoonnummer: (050) 853 35 33
E-mail: woonzaken@nijestee.nl

Onderhoudsplannen in de wijk voor 2019

Adres Geplande werkzaamheden
Cubastraat 1 t/m 11 Inspectiebeurt schilderwerk
Palmslag 7 t/m 17 Inspectiebeurt schilderwerk
Palmslag 19 t/m 35 Inspectiebeurt schilderwerk
Palmslag 37 t/m 65 Inspectiebeurt schilderwerk
Paulus Lamanstraat 1 t/m 7 De individuele mechanische luchtventilatie vervangen
Van Sijsenstraat 24 t/m 34B De individuele mechanische luchtventilatie vervangen
Veemarktstraat 99B en 100B Buitenschilderwerk
Verlengde Nieuwstraat 7 t/m 13 De individuele mechanische luchtventilatie vervangen