Stad in Selwerd gaat over een deel van de wijk Selwerd: de Gelderse Roosstraat, Hazelaarstraat en de daaraan grenzende delen van de Mispellaan en Eikenlaan. Het is onderdeel van wijkverbetering Sunny Selwerd; een samenwerking tussen Nijestee, gemeente Groningen, bewoners uit de wijk en andere Groninger woningcorporaties.

Dit gaan we doen
De nieuwbouw komt naast het Winkelplein. In het ontwerp kun je zien waar nieuwe woningen komen, hoe de straten lopen en waar ruimte komt voor groen, spelen, wandelen, fietsen en parkeren. Hoe de woningen er straks uitzien, is nu nog niet bekend. Daarom zijn ze in de tekeningen nog wit.

Selwerd wordt straks een stuk groener. De Gelderse Roosstraat en Hazelaarstraat worden autovrij. Toch komen er flink wat woningen bij. 249 Oude woningen worden afgebroken en maken plaats voor 407 nieuwe woningen. Het hoogste woongebouw heeft straks 7 etages. Daarnaast komen er gebouwen met 5 etages en met 3. Er komen sociale huurwoningen, middenhuur- en koopwoningen.

Op de hoogte blijven?
Je kunt je hier aanmelden voor onze Stad in Selwerd email-nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van alle activiteiten en de bouw-updates. En de uitnodigingen om mee te doen! Samen maken we de buurt.

Stad in Selwerd_022403SiS_patroonrand_mosterdgeel2403PlattegrondNieuwePlanningSiSStadInSelwerdFooterNieuwsbrief_mrt24
2403SiS_patroonrand_mosterdgeel

SORRY VOOR DE HERRIE

Hoe kunnen we het verzachten?

WAT ZIJN DE PLANNEN?

In Stad in Selwerd komen verschillende werelden samen.

SAMEN DE BUURT MAKEN

Denk en werk mee aan het nieuwe Stad in Selwerd!

StadInSelwerdFooterRoodPatroon_mrt24_2