DE VEELZIJDIGE VAKMAN MET HART VOOR DE BEWONER

Erwin Pol is sinds de zomer van 2011 allround onderhoudsmedewerker bij Nijestee. Hij zit in een team dat bestaat uit ongeveer 30 allround vakmannen, uitvoerders, stucadoors en schilders. Voordat Erwin bij Nijestee kwam was hij werkzaam als timmerman bij een bouwbedrijf. Daarnaast had hij ook al ruime werkervaring opgedaan met tegelzetten, vloerverwarming en leiding- en installatiewerk. 

Blije bewoners

Wat Erwin het mooiste vindt aan het werken bij Nijestee is de veelzijdigheid van zijn werk. Hij komt bij zoveel verschillende mensen thuis: “In mijn werk is het belangrijk dat je goed met mensen overweg kan, begrip toont en oplossingsgericht bent.” Hij beleeft veel plezier aan het meedenken en inleven in allerlei situaties en het oplossen van problemen: “De hele dag is het continu schakelen.” Dit alles maakt het werk voor hem afwisselend en interessant. “In ons team zitten verschillende types collega’s. Dit is alleen maar goed! Iedereen gaat voor elkaar door het vuur.” Het contact onderling is goed. Ze hebben tijdens een werkdag geregeld telefonisch contact om elkaar te helpen en om te overleggen. Erwin werkt 36 uur per week, 4x 9 uren. Daar is hij erg tevreden mee, want 4 dagen per week werken is bij de meeste aannemers niet mogelijk.

“Ik zet heel graag die extra stap om de bewoner te helpen”

Erwin Pol -

Een meneer op leeftijd in de Oosterparkwijk was erg blij met Nijestee. Hij moest voor het eerst sinds meer dan 15 jaar weer iets uit zijn berging halen en liet daarna de bergingsdeur per ongeluk achter hem in het slot vallen. De bewoner had nog maar 1 sleutel van deze deur en deze lag dus in de berging. Erwin was toevallig in de buurt en heeft de deur voor meneer geopend. Erwin heeft hart voor de bewoner en is pas tevreden wanneer bewoner dat ook is. “Ik zet heel graag die extra stap om te helpen.”

Jezelf blijven ontwikkelen

“Plezier in je werk hebben is belangrijk!” Naast zijn reguliere taken doet Erwin graag andere dingen in de organisatie. In 2012 heeft hij de opleiding Leermeester afgerond. Een leermeester begeleidt voor een bepaalde periode leerling-medewerkers en stagiairs. Het draaien van wachtdiensten vindt hij ook een meerwaarde in zijn werk. Je moet dan standby staan voor spoedmeldingen in de avonduren en in het weekend, bijvoorbeeld voor buitensluitingen en ernstige lekkages. Ook de politie belt regelmatig voor assistentie bij een verdachte situatie in één van onze woningen. “Tijdens een wachtdienst weet je niet wat die dag of avond jou brengt en bewoners zijn altijd erg dankbaar als je ze helpt.” Sinds mei 2019 zit Erwin in de ondernemingsraad (OR) van Nijestee en vertegenwoordigt hij hier met 1 andere collega-vakman zijn team. Bij activiteiten van de personeelsvereniging en andere evenementen binnen Nijestee steekt deze allrounder ook graag de handen uit de mouwen.

“Als allround vakman bij Nijestee mag je zelf veel beslissingen nemen, maar het is ook van belang dat je beslissingen dúrft te nemen. Deze vrijheid en ruimte krijgen de vakmannen steeds meer en dit maakt het werk alleen maar nog leuker. Iedere vakman krijgt bijvoorbeeld een budget waarmee we zelf het gereedschap, waarmee we dagelijks werken, mogen uitzoeken en bestellen. Ook werkkleding bestellen we zelf via een app.” Er is eigenlijk niets aan zijn werk dat Erwin niet leuk vindt. Soms krijgt hij te maken met boze bewoners: “Je moet zelf altijd rustig blijven en begrip tonen. Het is van belang dat de bewoner zich gehoord voelt!”

“Het is belangrijk om je mening te mogen en kunnen geven. Met elkaar kom je dan meestal tot een mooi resultaat.”

Erwin Pol -

Erwin heeft veel geleerd in de afgelopen 10 jaren, vooral over hoe je met verschillende mensen omgaat. Op dit moment is zijn leven nogal druk met 36 uur per week werken en 2 jonge dochters van 6 en 8. Wanneer het minder hectisch is zou hij wel graag een opleiding of cursus willen volgen. Nijestee faciliteert alle medewerkers hierin met een ontwikkelbudget. Erwin is erg leergierig, wil alles aanpakken en is heel betrokken bij de organisatie. “Het is belangrijk om je mening te mogen en kunnen geven. Met elkaar kom je dan meestal tot een mooi resultaat.”

Bourgondisch leven

In zijn vrije tijd gaat Erwin het liefst bbq’en met familie en vrienden, of het nou zomer of winter is: “Ik ben een echte Bourgondiër!” Uiteraard klust hij ook geregeld in zijn eigen huis, waar hij dit jaar met zijn vrouw en 2 dochters naar toe is verhuisd. Een andere grote passie is Formule 1 kijken. Erwin is al een paar keer met een groep collega’s naar de Formule 1 in Spa Francorchamps in België geweest, waar ze dan een paar dagen op een camping verblijven. Bij de vraag of hij nog tips heeft voor iemand die ook als onderhoudsmedewerker bij Nijestee aan de slag wil, geeft hij aan dat je open moet staan voor het leren van allerlei vaardigheden: “Je bent hier niet alleen timmerman of een tegelzetter. Je wordt er, als je dat zelf ook wilt, een echte allrounder. Hier krijg je de kans voor bij Nijestee!”

MEER VERHALEN

Er kan toch vaak meer dan je denkt.

"Verschil maken voor iemand die het nodig heeft."