ALGEMEEN

De nieuwe woontoren Atlas is speciaal voor jongeren. De 55 meter hoge toren heeft 16 verdiepingen. In Atlas hebben jongeren de mogelijkheid om op jezelf wonen, maar niet helemaal alleen.

 • Bestemd voor jongeren van 18 tot en met 27 jaar

 • 16 verdiepingen

 • 32 clusters

 • 224 kamers

 • 7 kamers per cluster met een gezamenlijke woonkeuken

 • Elke kamer heeft een eigen badkamer, toilet en pantry

 • Elke kamer wordt gestoffeerd verhuurd

 • Alle kamers zijn bestemd voor bewoning door 1 persoon

 • Huurtoeslag mogelijk

 • Huisdieren zijn niet toegestaan

 • Atlas is een rookvrij gebouw

KAMER

Servicekosten
Servicekosten ongeveer € 41,50 per maand. Servicekosten bestaan uit vloerbedekking, gordijnen, glasfonds, complexbeheerder, afvalstoffenheffing, zuiveringsheffing, onderhoudsservice, schoonmaak. Voor de kamers is huurtoeslag mogelijk. Kijk voor meer informatie op de website van de Belastingdienst.

Verwarming
Het gebouw is volledig gasloos. De warmte en het verwarmen van tapwater wordt geleverd door WarmteStad via een warmtenet. Je sluit hiervoor een leveringsovereenkomst met WarmteStad. Je betaalt voor je eigen verbruik en een gelijkwaardig deel van het verbruik van de gezamenlijke ruimten. WarmeStad int per maand een voorschot van ongeveer € 34 per maand.

Elektra en water (individueel en algemeen)
Het voorschot voor elektra en koud tapwater betaal je aan Nijestee. Dit is in totaal ongeveer € 33 per maand.

Wandafwerking
De wanden worden eenmalig afgewerkt met vliesbehang en wit gesaust. Dit mag gesaust worden in een andere kleur. Het is niet toegestaan om het vliesbehang te verwijderen of te vervangen door ander behang.

Boren in de wanden en plafond
Het is niet toegestaan in de wanden en het plafond te boren. Er hangen posterlatten aan de muren.

Elke kamer heeft een eigen pantry

CLUSTER

Gezamenlijke woonkeuken
De gezamenlijke woonkeuken is een gezellige plek om je medebewoners te ontmoeten, om (samen) te koken of te eten en bij elkaar te zitten. De keuken heeft twee inductiekookplaten, een keukenkastje per bewoner en aansluitingen om een vaatwasser en koelkast(en) te plaatsen. Nijestee plaatst een grote eettafel in de keuken, bring your own chair!

Intercom
Elk cluster is voorzien van een intercom met videofoon-functie.

Internet en televisie
De bewoners van het cluster kunnen gezamenlijk een abonnement aangaan bij Ziggo of KPN voor internet en televisie. De hoofdaansluitingen zitten in de algemene meterkast. Elke kamer heeft een eigen data-aansluiting die uitkomt in de meterkast. Individueel internet en televisie aanvragen is niet mogelijk. In de woonkeuken is een CAI-aansluiting voor televisie (dus niet in de kamers).

GEBOUW

Liften
Het gebouw heeft twee liften.

Wasruimte
Op de begane grond is een ruimte met wasmachines en drogers. Tegen betaling kun je hier gebruik van maken.

<<afbeelding>>

(Ontwerp kan afwijken van de werkelijkheid)

The Lounge
Op de begane grond is een ruimte die wordt ingericht als studeer-/ontmoetingsruimte. De keuze van de meubels doen we in overleg met de nieuwe bewoners.

Fietsen-/scooterstalling
Er een fietsenstalling aanwezig voor 224 fietsen en een scooterstalling voor 8 scooters. De scooterplekken worden op naam toegewezen.

Complexbeheerder
Vanuit Nijestee loopt een complexbeheerder regelmatig door het gebouw en is het vaste aanspreekpunt voor de bewoners.

Zonnepanelen
Op het dak van de Atlas zijn zonnepanelen geplaatst. Deze duurzame manier van stroom opwekken zorgt voor een financieel voordeel op de algemene meter, waardoor je minder servicekosten betaalt.

(Zorg)instellingen
De 1e en 2e verdieping zijn gereserveerd voor jongeren die worden begeleid in het zelfstandig wonen.

BUITEN

Parkeren
Het uitgangspunt is dat bewoners van Atlas bijna geen auto bezitten. Er zijn 8 parkeerplaatsen beschikbaar bij het gebouw. De verhuur van de parkeerplekken gaat via Nijestee. De gemeente Groningen is van plan om vanaf 1 maart 2022 betaald parkeren in de wijk in te voeren. De gemeente verstrekt dan geen parkeervergunning aan de bewoners van Atlas. 

Vuilnis
Nabij het gebouw zijn ondergrondse vuilcontainers aanwezig.

GEÏNTERESSEERD IN EEN KAMER?

Ben je geïnteresseerd? Beschikbare kamers worden gepubliceerd via WoningNet.

BETALEN

Je betaalt bij Nijestee geen borg. De huur wordt op de 1e dag van de maand automatisch geïncasseerd.

OPZEGTERMIJN

Nijestee hanteert een opzegtermijn van één maand. Word je 27 jaar? Dan betekent dit niet dat je de woning hoeft te verlaten.