AANBOD

Nijestee verhuurt in Paddepoel een gevarieerd woningaanbod voor alle typen huishoudens. Als er woningen vrij komen, vind je deze via WoningNet. Soms bieden we ook voormalige sociale huurwoningen te koop aan. Dat aanbod vind je hier.

Een groot overdekt winkelcentrum, de vele speelvoorzieningen en basisscholen behoren tot de voorzieningen. Paddepoel ligt dichtbij het Zerniketerrein waar veel studenten iedere dag studeren aan de Hanzehogeschool of de Rijksuniversiteit Groningen. Via deze website kun je meer informatie vinden over en voor de wijk Paddepoel.

De Spicaflat heeft een eigen bewonerscommissie. Via een eigen website en een eigen Facebookpagina houdt zij haar bewoners op de hoogte.

De bewoners van Kleine Beer hebben een eigen besloten Facebookpagina aangemaakt, net als de bewoners van de Planetenlaan

DIERENRIEMSTRAAT

Begin 2022 leverden we de woningen aan de Dierenriemstraat op. 

Lees hier meer

ATLAS

De woontoren Atlas is speciaal voor jongeren. De woontoren heeft 224 semi-zelfstandige wooneenheden, verdeeld over 16 verdiepingen. In Atlas hebben jongeren de mogelijkheid om op jezelf wonen, maar niet helemaal alleen. De woningen hebben een eigen badkamer, toilet en pantry. Op elke verdieping zijn twee gescheiden ‘clusters’. Elke cluster bestaat uit zeven kamers en een gezamenlijke woonkeuken. Hierdoor hebben de jongeren de ruimte om gezellig samen te koken en te eten met zes medebewoners. Onder in het gebouw is de gezamenlijke studie-/ontmoetingsruimte 'The Lounge' om af te spreken met medebewoners. De kale huurprijs bedraagt € 343 per maand. Servicekosten circa € 43,50 per maand.

Wil je weten wat er in Atlas zit? Klik hier voor meer informatie.

GROTE BEERSTRAAT

Aan de Grote Beerstraat in Paddepoel-zuidoost bouwden we nieuwe sociale huurwoningen. Het gaat om in totaal 7 eengezinswoningen met 3 slaapkamers en een zolder en 22 twee- en driekamerappartementen. Deze woningen zijn in 2020 opgeleverd.

Impressie van de 7 eengezinswoningen
De woning heeft 3 slaapkamers, een ruime zolder en een achtertuin met berging. De woning is goed geïsoleerd, gasloos, beschikt over vloerverwarming en heeft zonnepanelen op het dak.

Wil je weten wat er in deze eengezinswoningen zit? Klik hier voor meer informatie.  

Impressie van de 22 twee- en driekamerappartementen
Het appartement heeft twee of drie slaapkamers, een terras of balkon en een eigen of gedeelde berging. Het appartement is goed geïsoleerd, gasloos, beschikt over vloerverwarming en heeft zonnepanelen op het dak.

Wil je weten wat er in deze appartementen zit? Klik hier voor meer informatie. 

MEEDOEN OF -PRATEN?

Heb je een idee om de buurt nog mooier te maken? Neem dan contact op met Loes Hemmen, de wijkcoördinator van Nijestee voor deze wijk. Zij kan je helpen om te zien of jouw idee uitgevoerd kan worden. Je kunt haar bereiken via telefoonnummer (050) 853 35 33 of via woonzaken@nijestee.nl of vul onderstaand formulier in.

PRETTIG WONEN

Nijestee wil graag dat bewoners prettig wonen. Dat begint met een goede woning waar je je thuis voelt. Maar ook de straat en de buurt zijn belangrijk. Meedoen met je buurtgenoten en met de samenleving draagt bij aan prettig wonen. En dat je je veilig en geborgen voelt in je buurt.
Dat is heel wat! Om het mogelijk te maken dat jij prettig woont, doet Nijestee van alles. Hier staat een overzicht >

JOUW BUURTBEHEERDER EN COMPLEXBEHEERDER

Erwin de Vries: buurtbeheerder

Walter Fruchnich: complexbeheerder Atlas

Telefoonnummer: (050) 853 35 33
E-mail: woonzaken@nijestee.nl

ONDERHOUDSPLANNEN IN PADDEPOEL IN 2024

Adres

Werkzaamheden

Zonnelaan 30-1 t/m 30-79

Vervanging automatische draaideur

Planetenlaan 551 t/m 765

Vervanging vloertegels centrale hal en LED-armaturen

Planetenlaan 2 t/m 216

Vervanging vloertegels centrale hal en LED-armaturen, en liftonderhoud

Grote Beerstraat 133-1 t/m 133-28

Buitenschilderwerk

WAAR KAN IK MEER INFORMATIE VINDEN OVER DE WIJK?

BEWONERSVERHALEN

WONEN IN EEN ENERGIEZUINIG HUIS

"Mijn kinderen trekken nu zelfs uit zichzelf de stekkers eruit wanneer ze ergens klaar mee zijn."

Mevrouw Ahmed was niet op zoek naar een energiezuinige woning, maar kwam per toeval in dit huis terecht. Wat vindt ze ervan?

LEES MEER

PIONIEREN IN ATLAS

"Het is fijn dat we echt iets kunnen betekenen voor de mensen in het gebouw. Als het nodig is, dan zijn we er.

In woontoren De Atlas test Nijestee een nieuw systeem, waarbij een aantal bewoners aanspreekpunt is voor medebewoners. Vier van hen vertellen over hun ervaring.

LEES MEER