BINNEN

Keuken
In de keuken is het mogelijk om een vaatwasser en afzuigkap te plaatsen. Voor de aansluiting van een vaatwasser kun je contact opnemen met Nijestee. Een afzuigkap en/of vaatwasser koop je zelf.

De woning is gasloos. Je kookt op een elektrische kookplaat die is aangesloten door middel van een perilex-stekker. Deze kookplaat koop je zelf. De aansluiting heeft voldoende vermogen voor een inductiekookplaat.

Wandafwerking
De wanden worden behangklaar (dus zonder behang) opgeleverd. Dit houdt in dat de wanden niet glad genoeg zijn om alleen te sausen.

Afwerking trap
De trap staat in de grondverf. Je ontvangt een pot verf van ons om de trap te verven. Op deze manier kun je eerst verhuizen en verf je de trap later, zodat deze niet beschadigt. De pot verf staat in de keukenkast.

Boren in wanden en vloeren
In de wanden zijn leidingen aangebracht en de vloeren zijn voorzien van vloerverwarming. Wanneer je iets wilt ophangen aan de wanden adviseren wij je gebruik te maken van betonhaakjes of speciale plakhaken. Nieuwe bewoners ontvangen drie setjes betonhaken bij het tekenen van het huurcontract. Wanneer je toch gaat boren is het van belang dat je zelf onderzoekt waar eventuele leidingen zitten. Dit kan door middel van een speciale detectiemeter of informatie vanuit Nijestee.

Verwarming
De woning is voorzien van vloerwarming op de begane grond. Deze wordt centraal bediend vanuit de woonkamer via een thermostaat. Op de bovenverdieping zijn radiatoren met thermostatische radiatorkranen aanwezig.

Voor een optimale werking van de vloerverwarming is een juiste vloer erg belangrijk. Bij het kiezen van een vloerbedekking (laminaat, vinyl of iets dergelijks) is het daarom belangrijk om je goed te laten informeren door een gespecialiseerd bedrijf.

Ventilatie
Voor optimale ventilatie in de woning is het van belang om een kier van minimaal 10 millimeter onder de deuren te laten.

WarmteStad
De woningen zijn aangesloten op WarmteStad. Dit is jouw leverancier voor warmte en warm water. De nieuwe bewoners ontvangen een informatiepakket en een afname-contract van WarmteStad. Voor elektriciteit en internet kun je zelf een leverancier kiezen.

Ramen en deuren
De ramen (houten kozijnen) hebben een draai- en kiepstand. De voor- en terrasdeur hebben een driepuntssluiting..

Rookmelder
Er zijn drie rookmelders aanwezig in de woning. Deze bevinden zich in de hal beneden, op de overloop en op zolder.

Sleutels
Je ontvangt drie sleutels. Met deze sleutel kun je de woning, de berging en de schuttingdeur openen.

BUITEN

Tuininrichting en leidingwerk
Het is niet toegestaan om de bestaande bestrating in de achtertuin te verwijderen of uit te breiden. De woningen hebben geen voortuin, maar komen direct uit op de openbare bestrating (trottoir). De stroken met aarde zijn bedoeld voor beplanting of gras.

In de achtertuin is het niet toegestaan om uit te bouwen of overkappingen, tuinhuisjes en andere bouwwerken te plaatsen. In de achtertuin loopt een elektraleiding. Houd hier rekening mee als je gaat graven in de tuin. Je kunt hierdoor niet (te) diep graven of palen in de grond slaan. De tuinen zijn afgeschermd met een gazen hekwerk en een deur. Het hekwerk is bekleed met klimplanten. Het is niet toegestaan om deze te verwijderen. Nijestee zorgt voor het onderhoud.

Containers
Het huisvuil kan via ondergrondse huisvuilcontainers in de straat worden aangeboden. Nieuwe bewoners ontvangen van Nijestee een huisvuilpas.

Schotelantenne
Het is niet toegestaan een schotelantenne aan jouw woning te bevestigen.

Zonnepanelen
Op de daken van alle woningen zijn zonnepanelen geplaatst. De eindwoningen hebben 11 en de tussenwoningen hebben 10 zonnepanelen.

De zonnepanelen zijn via de omvormer op zolder aangesloten op de meterkast in de woning. Wanneer de zon schijnt, wordt er elektriciteit opgewekt. Deze elektriciteit wordt rechtstreeks aan jouw woning geleverd. De zonnepanelen zorgen dus voor een besparing op jouw energierekening. Wanneer je niets verbruikt, wordt de elektriciteit teruggeleverd aan jouw energieleverancier. Houd er rekening mee dat de opbrengst per maand verschilt.

Belangrijk is om zelf regelmatig te controleren of de zonnepanelen opbrengst genereren. Dit is te controleren via de slimme meter in de meterkast of via de omvormer op de zolder. Je kiest zelf een energieleverancier voor elektra. Als bewoner geef je zelf aan jouw leverancier door dat jouw woning zonnepanelen heeft. Jouw energieleverancier kan vervolgens jouw voorschotbedrag vaststellen.

Parkeren
Parkeren kan in de Grote Beerstraat of ergens anders in de wijk. De woningen beschikken niet over een eigen parkeerplaats. Er worden 23 parkeerplaatsen aangelegd op het binnenterrein achter de woningen. Als alles volgens planning verloopt, zijn de parkeerplaatsen en het binnenterrein in het voorjaar van 2022 gereed. Het wordt pas aangelegd wanneer de aangrenzende nieuwbouw aan de Dierenriemstraat ook gereed is.

De koopwoningen krijgen een eigen parkeerplaats en de overige parkeerplaatsen worden verhuurd via Nijestee. Tot die tijd mogen er geen auto’s worden geparkeerd op het binnenterrein.

ACCEPTEER JE DE WONING?

Om het huurcontract te kunnen tekenen vragen wij een aantal documenten van je:

  1. Een verhuurdersverklaring;

  2. Een uittreksel Basisregistratie Persoonsgegevens (BRP) wanneer je geen verhuurdersverklaring kunt overleggen;

  3. Inkomensgegevens van de Belastingdienst over het jaar 2019 (van alle bewoners, met uitzondering van inwonende kinderen).