BINNEN

KEUKEN (sociale huur)
Kookplaat
De woning is gasloos, je kookt elektrisch. Inductie of keramisch koken is mogelijk. De elektrische kookplaat met Perilex-stekker koop je zelf. De kookplaat is geschikt voor een zogenaamde 2 fasen aansluiting (tussen 3680 en 7360 Watt).

Afzuigkap
Je kunt een recirculatiekap aansluiten in de keuken. Deze koop je zelf.

Vaatwasseraansluiting
Je kunt een vaatwasseraansluiting aanvragen bij Nijestee, hier betaal je extra voor. Een vaatwasser koop je zelf.

KEUKEN (middenhuur)
Kookplaat
De keuken is voorzien van een kookplaat, recirculatie af­zuigkap met koolstoffilter, koelkast, vaatwasser en een multifunctionele oven met magnetronfunctie.

Wand- en plafondafwerking
We leveren de wanden behangklaar op. De wanden zijn niet glad genoeg om alleen te sausen. Daarom raden we aan om de wanden te behangen met glasvezelbehang of renovlies. Plafonds worden gespackt met een witte korrelige structuur.

Verwarming, koeling en warm water
Jouw woning heeft vloerverwarming. In de zomer kun je de woning ook enkele graden koelen. De warmte, koeling en warm tapwater wordt geleverd door warmteleverancier WarmteStad. Het voorschotbedrag voor een 2-slaapkamerwoning is geschat op € 130 per maand, voor een 3-slaapkamerwoning op € 140 per maand. Een groot deel van het voorschot bestaat uit vastrechtkosten. Het kleinere deel is voor de warmte die je afneemt. Dit betekent dat je weinig invloed hebt op de rekening. Het bedrag is exclusief elektriciteit en water. Dit vraag je zelf aan.

Schone lucht in huis door het ventilatiesysteem
Slimme meters meten de kwaliteit van de lucht (zoals CO2-gehalte en luchtvochtigheid) in de woning. Deze bepalen automatisch hoeveel ventilatie nodig is. Het systeem bestaat uit de ventilatiebox en de ClimaRad. Het ventilatiesysteem zorgt voor frisse lucht en een gezond leefklimaat in jouw woning.

De ventilatiebox zorgt voor de afzuiging van vuile lucht via de afzuigpunten in de badkamer en het toilet. Als de kwaliteit van de lucht niet goed is, ventileert het systeem automatisch op een hogere stand. Je kunt de ventilatie zelf ook hoger zetten, als je bijvoorbeeld aan het douchen bent. Dit kan met de standenschakelaar in de badkamer.

Ventilatieroosters in de kozijnen in de slaapkamers zorgen voor natuurlijke toevoer van verse lucht. Ook is het altijd mogelijk om zelf een raam open te zetten. De ClimaRad zit in de woonkamer. Als het nodig is voert deze ventilator vervuilde lucht af en voert verse lucht toe. De ClimaRad-unit heeft een warmteterugwinning (WTW). Deze zorgt ervoor dat de koude lucht van buiten die binnenkomt al wordt verwarmd. Dit verbetert het comfort en bespaart energie.

Vloerafwerking
Voor goede verwarming of koeling van de woning is een juiste vloer belangrijk. Je kunt zelf een vloer uitkiezen die geschikt is voor vloerverwarming (weerstand: maximale Rc-waarde van 0,1 K/M per m2). Kies voor een vloer die leefgeluiden dempt. Houd hierbij rekening met een maximaal contactgeluid van 10db. Plavuizen, pvc of een vinylvloer zijn alleen toegestaan in woningen op de begane grond. Vraag naar de voorwaarden.

Thermostaat
Je regelt de temperatuur met de thermostaat in de woonkamer en slaapkamers. Het duurt bij vloerverwarming lang om van temperatuur te veranderen. Daarom adviseren wij om de thermostaat op een constante temperatuur te laten. Dat is het meest energiezuinig.

Ramen en deuren
De ramen hebben een draaistand of een draai-kiepstand. De voordeur en de terrasdeur hebben een driepuntsluiting voor een betere beveiliging.

Berging in de woning
Hier vind je:
• omvormer voor zonnepanelen
• verdeler voor de vloerverwarming
• warmte-afgifteset van Warmtestad
• ventilatiebox
• aansluiting voor de wasmachine en condens- of warmtepompdroger

BUITEN

Fietsenberging
Het gebouw heeft een aantal gemeenschappelijke fietsenbergingen. Deze hebben hun entree aan de Paterswoldseweg en de Westinghousestraat.

Parkeren
Naast het woongebouw de Regulateur komt een parkeergebouw voor de bewoners. Deze wordt opgele­verd in 2024. Ook de bewoners van de nog te bouwen complexen Tender en Couchette parkeren hier. Totdat het parkeergebouw klaar is kun je tijdelijk parkeren op een afgesloten parkeerterrein. De toegang is via de Koe­riersterweg. De huurprijs is € 35 (prijspeil 01-07-2023). Ook kun je via Nijestee een parkeerplaats huren in de on­dergrondse parkeerkelder in het woongebouw Typhoon. De huurprijs is € 63,16 (prijspeil 01-07-2023).

Heb je interesse in een parkeerplaats? Informeer bij het acceptatiegesprek naar de mogelijkheden. Het aantal be­schikbare parkeerplaatsen is tot oplevering van het par­keerhuis beperkt. Na oplevering van het parkeerhuis komt er voldoende aanbod van parkeerplaatsen. Je tekent een apart huurcontract (voor bepaalde tijd) voor een parkeer­plaats. Bij huuringang krijg je een afstandsbediening voor de toegang van de parkeerplaats. De afstandsbediening is beveiligd. Je kunt dus niet met meerdere auto’s het terrein op. Nijestee onderhoudt het parkeerterrein.

LET OP! De gemeente Groningen geeft geen parkeer-vergunningen voor parkeerplaatsen aan de straat. Een bezoekerspas is wel mogelijk. Deze vraag je aan bij de gemeente Groningen.

Zonnepanelen
Op het dak van het woongebouw liggen zonnepanelen. Er zijn 3 zonnepanelen aangesloten op jouw woning, behalve op de adressen Dieselstraat 4 en Dieselstraat 8 (middenhuur), die hebben 2 zonnepanelen. De omvormer zet zonne-energie van de zonnepanelen om in elektriciteit. Deze elektriciteit wordt aan jouw woning geleverd. Hierdoor bespaar je op jouw energierekening. Wanneer je niets verbruikt wordt de elektriciteit terug geleverd aan jouw energieleverancier.

Containers
Aan de Paterswoldseweg en het Hoornsediep staan onder­grondse containers. De gemeente Groningen zorgt voor de huisvuilpassen. Hiermee open je de ondergrondse container. Bij verhuizing laat de bewoner deze pas achter in de woning. Bij verlies van de pas kun je bij de gemeente Gro­ningen een nieuwe aanvragen.

Groen
Sommige voortuinen hebben een lage haag. Verwijder deze haag niet. Nijestee onderhoudt de hagen op een vast moment in het jaar.

Binnenterrein
Een landschapsarchitect heeft een plan gemaakt voor het binnenterrein. Het wordt een gemeenschappelijke binnentuin met veel groen waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten. De balkons aan het binnenterrein hebben een vast bankje.

ALGEMEEN

Nijestee biedt ruimte
Nijestee biedt graag ruimte aan huurders die zorg nodig hebben. We werken in Regulateur samen met Zinso. Zinso verhuurt 10 woningen verspreid over het woongebouw. De bewoners krijgen begeleiding om zelfstandig te wonen.

Commerciële ruimte
Op de hoek van de Paterswoldseweg/Dieselstraat komt een tandartsenpraktijk. Aan de andere zijde van het gebouw, op de hoek van de Westinghousestraat/Stephensonstraat is nog een commerciële ruimte. Nijestee gebruikt deze ruimte eerst tijdelijk als kantoor en ontmoetingsruimte. In de toekomst wordt hier een andere invulling voor gezocht.

Liften
Het gebouw heeft 2 liften. Er is 1 lift in de centrale entree aan de Paterswoldseweg. De andere lift is in de centrale entree aan de Westinghousestraat.

Schoonmaak
Schoonmaakbedrijf Effektief maakt de algemene ruimten en de ramen van de centrale hal schoon volgens een schoonmaakrooster.

Buurtbeheerder
De buurtbeheerder van Nijestee komt wekelijks in Regulateur langs. Hij zorgt samen met de bewoners voor een schoon, heel en veilig woongebouw.

INFORMATIEBOEKJE

Informatieboekje

Informatieboekje 3 Regulateur

DOWNLOADS HANDLEIDINGEN