HOE WERKEN ZONNEPANELEN?

Zonnepanelen zetten (zon)licht om in elektriciteit. Doordat je zelf energie opwekt, daalt jouw elektriciteitsrekening. Nijestee betaalt de installatie van de zonnepanelen en verrekent dit met een huurverhoging. Ons uitgangspunt is dat jouw energierekening daalt doordat je stroom van jouw zonnepanelen gebruikt. Zo kun je op een goedkope én milieuvriendelijke manier stroom opwekken. 

Wil je weten hoe de zonnepanelen werken? Bekijk de interactieve video hieronder of lees de flyer.

wat moet ik weten over mijn zonnepanelen

Downloads

Flyer Zonnepanelen - nederlandse versie
Flyer Zonnepanelen - engelse versie

ONDERHOUD ZONNEPANELEN

Nijestee krijgt veel vragen over het schoonmaken van zonnepanelen. De zonnepanelen die geplaatst worden, hebben een coating die ervoor zorgt dat bij regen vuil van de zonnepanelen afspoelt.

Het schoonmaken van zonnepanelen zou de werking van de zonnepanelen verminderen. Heb je toch het idee dat de zonnepanelen zo vies zijn dat ze minder opleveren? Neem dan contact op met Nijestee via (050) 853 35 33.

BEWONERSVERHAAL: HUREN MET ZON

"De panelen wekken gratis lokale, groene stroom op. Ik kan op deze manier weer mijn kleine steentje bijdragen aan een betere wereld."

Lees meer

ZONNEPANELEN AANVRAGEN

Nijestee onderzoekt per aanvraag of zonnepanelen haalbaar zijn. Hierbij kijken we onder andere naar de ligging van de woning, schaduw van bomen en de bouwkundige kwaliteit van het woongebouw. Ook kijken we of we misschien al in de planning hebben om de woning energetisch te verbeteren. Kunnen zonnepanelen op jouw woning geplaatst worden, dan ontvang je een voorstel. Na je akkoord zetten we de opdracht uit.

Nijestee ontvangt op het moment veel aanvragen voor zonnepanelen. Ook installateurs hebben een volle planning en zijn afhankelijk van de materiaalleveringen die momenteel niet zeker zijn. Het kan daarom even duren voordat de zonnepanelen geïnstalleerd worden. We houden je tijdens dit traject zo goed mogelijk op de hoogte.

Woon je in een flat? Als je dan een aanvraag doet, vindt er een technische scan plaats om te kijken of het dak geschikt is. Ook hier kijken we of de ligging goed is en of er geen energetisch project gepland staat. Vervolgens peilt Nijestee samen met energiecoöperatie Grunneger Power de interesse bij alle bewoners van het complex. Wanneer de meerderheid van de bewoners interesse heeft, starten we met het project. Op een informatiemiddag of -avond vertellen we je wat het project inhoudt en beantwoorden we al je vragen. Daarna ontvang je van Nijestee een overeenkomst waarin de huurverhoging wordt vermeld. Als 70% van de bewoners deze overeenkomst ondertekend retour heeft gestuurd, worden de zonnepanelen geplaatst. De opgewekte stroom wordt eerlijk verdeeld over alle bewoners.

Woningen in een VvE-complex komen helaas niet in aanmerking voor zonnepanelen. 

Wil je graag zonnepanelen laten plaatsen op je woning of woongebouw? Stuur dan een mail naar zonnepanelen@nijestee.nl. Dan onderzoeken we of dit haalbaar is.