Woongebouw

Veilig wonen in schone gebouwen is belangrijk. In een aantal flatgebouwen of complexen wonen veel mensen bij elkaar.

Om de woonomgeving en de gebouwen op orde te houden, werken daar complexbeheerders (huismeesters) in dienst van Nijestee. Zij houden toezicht op de woongebouwen en de woonomgeving. Ze verhelpen zelf kleine gebreken en zorgen dat de gemeenschappelijke ruimtes netjes blijven.

Schoonmaak

Nijestee besteedt de schoonmaak van algemene ruimtes uit aan een gespecialiseerd bedrijf: Dolmans Specialistische Reiniging. Hiervoor betalen de bewoners van onze complexen een maandelijkse bijdrage in de huur.  In een groot aantal complexen worden gemeenschappelijke ruimten, zoals trapopgangen, portieken, liften en galerijen periodiek schoongemaakt. De kosten die bewoners hiervoor betalen, zijn gebaseerd op vooraf vastgestelde schoonmaakprogramma's. Om voor de bewoners inzichtelijk te maken waar dit bedrag aan wordt besteed, kunt u op de website van Dolmans het schoonmaakprogramma bekijken dat geldt voor uw complex.
Let op! Woont u in een VvE-complex dan is een ander schoonmaakbedrijf werkzaam.

Wasruimtes

In een aantal complexen kunnen bewoners gebruik maken van gemeenschappelijke wasmachines en -drogers in een aparte wasruimte. Bewoners kunnen hier gebruik van maken met behulp van de waspas.

Kosten en opwaarderen

Met de waspas betaalt u per wasbeurt. Een wasbeurt kost € 2,-, inclusief drogen. U kunt de waspas opwaarderen in onze Woonkamer aan het Damsterplein 1. Bewoners uit Kostverloren kunnen ook terecht bij de Spar supermarkt aan de Jacob van Ruysdaelstraat. 

Handleiding

Een handleiding van de machines is te vinden op de website van De Waslijn. Voor de wasmachines kijkt u bij BEKO type 26120 en voor de wasdroger bij Zanussi type TC 7114. Storingen kunt u rechtstreeks melden bij De Waslijn.

Pas verloren

Bent u uw waspas kwijt? Een nieuwe waspas is af te halen bij De Waslijn. De Waslijn vraagt als u een pas verloren bent nog een keer een borgsom van € 10,-. Deze borg ontvangt u terug als u de pas weer bij De Waslijn inlevert. We adviseren u om de waspas tot maximaal 
€ 20,- op te waarderen, omdat bij verlies het tegoed op de pas niet wordt uitgekeerd.