Tevreden huurders, daar gaan we voor

Geplaatst op

In december 2013 is de Participatieraad opgericht als alternatief voor de laatst overgebleven en reeds opgeheven huurdersverenigingen. Janny is vanaf het begin hierbij betrokken. Daarvoor was zij twaalf jaar bestuurslid van de huurdersvereniging Vinkhuizen. We spreken elkaar bij het Participatiecafé. Dit is één van de manieren waarop de Participatieraad in gesprek gaat met huurders om te horen wat er leeft.

Wat haar werk zo bijzonder maakt? “Huurders worden door ons gehoord. De Participatieraad zet zich in om de stem van de huurders ook terug te zien in het beleid van Nijestee. Want tevreden huurders daar gaan we voor.”

Janny vertelt dat de Participatieraad ook zorgt voor de voordracht van leden die namens de huurders zitting nemen in de Raad van Commissarissen. "Ik doe dit met veel plezier en leer daardoor nieuwe mensen kennen. We vergaderen acht à tien keer per jaar. Daarnaast zijn er nog verschillende werkgroepen die zich verdiepen in bepaalde onderwerpen zoals bijvoorbeeld de begroting, prestatieafspraken of communicatie. Op dit moment blazen we de website nieuw leven in, neem er gerust eens een kijkje !"

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Binnenstebuitendag 2019: Met bewoners in gesprek over een groene woonomgeving

Hoe belangrijk is een groene woonomgeving voor bewoners en wat is daarbij de rol van een woningcorporatie? Tijdens de dertiende editie van onze BinnensteBuitendag spraken we in de Coendersborg met ongeveer 120 huurders over het belang van groen in de stad. Deze editie had een speciaal tintje door het 100-jarig bestaan van Nijestee dit jaar.
Lees meer

Nijestee brengt gevolgen oorlog Oekraïne in kaart

Woningcorporatie Nijestee wil dat iedereen kan kiezen waar hij of zij – betaalbaar – wil wonen. Daarom investeren we continu in het verduurzamen van onze woningen en het bijbouwen van nieuwe woningen. We streven ernaar om continuïteit daarin te waarborgen, ook als er hindernissen te overwinnen zijn door de verschrikkelijke oorlog in Oekraïne.
Lees meer