Om de woonomgeving en de gebouwen op orde te houden, werken daar buurtbeheerders (huismeesters) in dienst van Nijestee. Zij houden toezicht op de woongebouwen en de woonomgeving. Ze verhelpen zelf kleine gebreken en zorgen dat de gemeenschappelijke ruimtes netjes blijven.

SCHOONMAAK

Nijestee besteedt de schoonmaak van algemene ruimtes uit aan een gespecialiseerd bedrijf: Effektief Facility Services Schoonmaakbedrijf. Hiervoor betalen de bewoners van onze complexen een maandelijkse bijdrage in de huur. In een groot aantal complexen worden gemeenschappelijke ruimten, zoals trapopgangen, portieken, liften en galerijen periodiek schoongemaakt. De kosten die bewoners hiervoor betalen, zijn gebaseerd op vooraf vastgestelde schoonmaakprogramma's. Let op! Woon je in een VvE-complex dan is het mogelijk dat hier een ander schoonmaakbedrijf werkzaam is. 

WASRUIMTES

In een aantal complexen kunnen bewoners gebruik maken van gemeenschappelijke wasmachines en -drogers in een aparte wasruimte. Bewoners kunnen hier gebruik van maken met behulp van de waspas.

KOSTEN EN OPWAARDEREN

Met de waspas betaal je per wasbeurt. Een wasbeurt kost € 2,-, inclusief drogen. Je kunt de waspas opwaarderen in onze Woonkamer aan het Damsterplein 1. Bewoners uit Kostverloren kunnen ook terecht bij de Spar supermarkt aan de Jacob van Ruysdaelstraat. 

HANDLEIDING

Een handleiding van de machines is te vinden op de website van De Waslijn. Voor de wasmachines kijk je bij BEKO type 26120 en voor de wasdroger bij Zanussi type TC 7114. Storingen kun je rechtstreeks melden bij De Waslijn.

PAS VERLOREN

Bent je jouw waspas kwijt? Een nieuwe waspas is af te halen bij De Waslijn. De Waslijn vraagt als je een pas verloren bent nog een keer een borgsom van € 10,-. Deze borg ontvang je terug als je de pas weer bij De Waslijn inlevert. We adviseren je om de waspas tot maximaal € 20,- op te waarderen, omdat bij verlies het tegoed op de pas niet wordt uitgekeerd. 

PIMP JE PLEK

Thuiskomen begint niet achter de voordeur. Dat begint al als je de straat in komt of je jouw woongebouw binnenkomt. Dat is een vertrouwde plek waar jij en jouw buren elkaar ontmoeten. Het voelt alleen maar beter als die plek aantrekkelijk is om te zien, en fijn is om te zijn. Maak je thuis daarom mooier; pimp je plek! Nijestee helpt je daarbij. Hoe? Lees meer op deze pagina.

VERENIGING VAN EIGENAREN

Veel huurders van Nijestee wonen in een gebouw waar een Vereniging van Eigenaren (VvE) actief is. In een aantal wijken verkoopt Nijestee bestaande huurwoningen voor betaalbare prijzen. Kopers van een appartement worden automatisch lid van een VvE. Lees hier wat je rol als huurder van Nijestee of eigenaar in de VvE is.