Paddepoel

In 2019 starten we in Paddepoel met de bouw van 253 nieuwe woningen. Er komen eengezinswoningen, appartementen en een woontoren met semi-zelfstandige wooneenheden. De eerste woningen kunnen naar verwachting halverwege 2020 bewoond worden.

Grote Beerstraat

Aan de Grote Beerstraat in Paddepoel-Zuidoost komen sociale huurwoningen. Het gaat om in totaal 7 eengezinswoningen met drie slaapkamers en een zolder en 22 twee- en driekamerappartementen. Alle huizen worden energiezuinig, krijgen zonnepanelen en worden aangesloten op het warmtenet van WarmteStad. Dit voorjaar wordt gestart met de bouw. De verwachting is dat de eerste woningen halverwege 2020 opgeleverd worden.

Woontoren Atlas

Aan de zuidkant van winkelcentrum Paddepoel komen twee woontorens: Atlas en Pleione. De gebouwen worden gebouwd op de plek waar tot vorig jaar het ‘oude’ GAK-kantoor stond, tussen de Dierenriemstraat en de Zonnelaan.

Woontoren Atlas is van Nijestee. Atlas krijgt 17 verdiepingen, wordt circa 55 meter hoog en krijgt in totaal 224 semi-zelfstandige wooneenheden, bestemd voor jongeren. Beide woontorens worden gebouwd zonder gasaansluiting, maar aangesloten op het warmtenet voor verwarming en warm water.

Als alles volgens planning verloopt, start de bouw van de woontorens rond de zomer. Naar verwachting is de bouw twee jaar later afgerond.