Paddepoel

In 2019 zijn we in Paddepoel gestart met de bouw van 253 nieuwe woningen. Er komen eengezinswoningen, appartementen en een woontoren met semi-zelfstandige wooneenheden. De eerste woningen kunnen naar verwachting halverwege 2020 bewoond worden.

Grote Beerstraat

Aan de Grote Beerstraat in Paddepoel-Zuidoost komen sociale huurwoningen. Het gaat om in totaal 7 eengezinswoningen met drie slaapkamers en een zolder en 22 twee- en driekamerappartementen. Alle huizen worden energiezuinig, krijgen zonnepanelen en worden aangesloten op het warmtenet van WarmteStad. De verwachting is dat de eerste woningen in het voorjaar van 2020 opgeleverd worden.

Woontoren Atlas

Aan de zuidkant van winkelcentrum Paddepoel komen twee woontorens: Atlas en House of Groningen. De gebouwen worden gebouwd op de plek waar tot vorig jaar het ‘oude’ GAK-kantoor stond, tussen de Dierenriemstraat en de Zonnelaan.

Woontoren Atlas is van Nijestee. Atlas krijgt 17 verdiepingen, wordt circa 55 meter hoog en krijgt in totaal 224 semi-zelfstandige wooneenheden, bestemd voor jongeren. Beide woontorens worden gebouwd zonder gasaansluiting, maar aangesloten op het warmtenet voor verwarming en warm water.

De bouw van de woontorens is in oktober 2019 gestart. Naar verwachting is de bouw twee jaar later afgerond.