ZELF KLUSSEN

Hieronder vind je een aantal folders met informatie over klussen die je zelf kunt uitvoeren in jouw woning. Staat jouw klus er niet tussen? Vul onderstaand formulier in. Eén van onze technische adviseurs neemt contact met je op.

Let goed op als je een klus uitvoert. Bereid je goed voor en raadpleeg vakmensen. We raden je aan ingrijpende klussen uit te besteden aan gespecialiseerde bedrijven, zoals aannemers of loodgieters. Het onderhoud aan jouw uitgevoerde klus blijft tot je verhuist voor jouw eigen rekening. Mocht er toch wat misgaan tijdens het klussen of ontstaat er schade tijdens de uitvoering, dan ben je daar als uitvoerende of opdrachtgever verantwoordelijk voor.

Downloads

Folder Airco
Folder Harde vloerbedekking
Folder Dakraam
Folder Klein elektra
Folder keuken
Folder Sanitair
Folder Wand
Folder tuinafscheiding

Schotelantenne
Als je een schotelantenne wilt plaatsen, kun je dat aan ons doorgeven via onderstaand klusformulier. Wij sturen je dan de voor jouw adres specifieke voorwaarden waarbinnen je de schotelantenne mag plaatsen. De kosten voor het plaatsen van een schotelantenne komen voor jouw eigen rekening.

Aardlekschakelaar
De meeste woningen van Nijestee zijn voorzien van een aardlekschakelaar. Deze extra beveiliging bevindt zich in jouw meterkast. Bij een storing, in bijvoorbeeld een huishoudelijk apparaat, schakelt de aardlekschakelaar automatisch de stroomtoevoer uit.

Hoe controleer je of de aardlekschakelaar nog werkt?
We raden je aan om de aardlekschakelaar regelmatig te controleren op zijn werking. Bijvoorbeeld tijdens het verzetten van de klok naar zomer- of wintertijd. Op iedere aardlekschakelaar zit hiervoor een testknop. Als je die indrukt dan wordt de stroom direct uitgeschakeld. Blijft de stroom toch aan, dan is hoogstwaarschijnlijk de aardlekschakelaar defect.

Werkt jouw aardlekschakelaar niet (goed)?
Een niet goed werkende aardlekschakelaar is gevaarlijk. De risico’s van een niet werkende aardlekschakelaar zijn elektrocutiegevaar, brand of een hoge energienota. Heb je problemen met de aardlekschakelaar? Neem dan contact op met Nijestee via (050) 853 35 33.

Asbest
Verwijder nooit zomaar zelf asbest. Neem voor je eigen veiligheid altijd contact op met Nijestee. Nijestee wil voor alle huurders een gezonde woonomgeving. Daarom vinden we het belangrijk om je te informeren over asbest. Asbest komt nog steeds voor in veel van onze woningen. Wij zijn druk bezig om alle asbest te verwijderen. In de folder hieronder lees je meer over asbest en wat wij er aan doen.

Downloads

Folder Asbest uw en onze zorg

KLUSADVIES

We adviseren je graag over de klus die je wilt uitvoeren. Je kunt dit online aanvragen door het invullen van onderstaand formulier. We hebben daar specialisten voor in dienst. Voor een aantal klussen hebben we handige folders, waarin je kunt lezen wat de spelregels zijn.